Kol kas džiūgauti gali „Arijus Racing“ ekipažo gerbėjai. Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza po 4 greičio ruožų bendroje įskaitoje užima 9-ą vietą.

Ar bendroje įskaitoje dešimtuke įsitaisęs „Arijus Racing“ duetas gali išlaikyti tokias pozicijas iki pat ralio finišo?

„Jis tikrai pajėgus ir, manau, jis turi labai daug šansų. Faktas, Vaido pusėje didžiulė Dakaro patirtis, jis energingas, jaunas, labai geroje sportinėje formoje ir užsispyręs.

Vienintelis dalykas, su kuriuo jam reikia kovoti, tai ambicijos. Jis turi didžiules ambicijas, nori laimėti Dakarą, tai yra labai gerai, bet jam reikia tą kantrybės ir išlaikymo taurę kasdien nuryti bei kasdien laikyti savo teisingą tempą“, – teigė Dakaro liūtas.

Antanas Juknevičius

Anot A. Juknevičiaus, reikia prisiminti ralio legendos Stephane'o Peterhanselio atvejį, kuomet šis triumfavo nelaimėjęs nė vieno etapo.

„Iki šiol jis viską daro žiauriai gerai, nepaisant turėtų smulkių problemėlių, bet jei jis kasdien išlaikys tas pozicijas aplink pirmą dešimtuką, garantuoju, bendroje įskaitoje jis tikrai užims 5-6 vietą. Jis ir pernai ten galėjo būti.

Čia, žinoma, reikia fortūnos, bet ją atmetus, nereikia padaryti tos klaidos stengiantis laimėti Dakarą kiekvieną dieną. Reikia laimėti finiše.

Vaidui tą sakiau ir priminiau S. Peterhanselio atvejį, kai jis prieš kelerius metus laimėjo Dakaro ralį nelaimėjęs nė vieno etapo. Tas senas lapinas žino, kaip reikia važiuoti Dakare.

Vieną dieną – 10-as, kitą gali būti 15-as, kitame etape – penktas, bet visą laiką savame ritme. Taikydamas į šiek tiek aukštesnes pozicijas jau rizikuoji, važiuojant paprasčiau, žinoma, taip pat nebus to rezultato. Turi žinoti tą saugų tempą, žinoti, kada reikia nusimesti, kada vėl pridėti.

Man atrodo, Vaidas prie to yra priartėjęs, tikrai tą supranta. Tik, žinote, lenktynininkas kartais atsisėda prie vairo, paspaudžia pedalą, gauna adrenaliną ir visi tie planai išlekia iš galvos, nes čia ir dabar nori perplaukti vandenyną bei laimėti Dakarą.

Čia yra svarbu, jei nepasiklys adrenalino labirintuose, viskas bus tvarkoje. Jam reikia kasdien išlaikyti pozicijas dešimtuke, nebūtina laimėti kiekvieną dieną. To palinkėkime ne tik V. Žalai, bet ir visiems Dakaro ralio lietuviams“, – laidoje kalbėjo A. Juknevičius.

Visą laidą stebėkite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)