Kaip pastebėjo „Rentway Dakar Team“ šturmanas, su sugrįžimu į vakarinę pusiasalio pusę, sugrįžo ir didysis matomumo priešas – dulkės.

„Šiandien kol kas važiuojasi labai neblogai, tik greičio ruožo pradžioje vėl beprotiškai daug dulkių. Tokiose vietose, kai viskas aplink pradeda dulkėti, turi arba pristabdyti, arba važiuoti aklai. Kol kas mūsų važiavimo technika veikia,“ – degalų užpylimo zonoje pirmosios trasos dalies įspūdžiais dalijosi kaunietis.

Panašu, kad technika tikrai suveikė, nes dalyviams pavyko be didesnių nuotykių įveikti visu 371 kilometrus. Tai jie padarė per 4 val. 32 min ir 5 sek., preliminariai užimdami 13-vietą dienos įskaitoje. Šio rezultato ekipažui užtenka siekiant išlaikyti 9-ąją poziciją bendroje ralio įskaitoje.

„Šiandien savo planą įvykdžiau – neprakaliau nei vienos padangos, nors tikrai buvo kur tą padaryti. Stengiausi važiuoti tikrai labai atsargiai. Ir į bivaką šiandien vėl grįžtam su šviesa!“ – džiaugsmo finiše nestokojo pilotė.

A. Gelažninkas taip pat buvo patenkintas dienos rezultatu, tačiau nuvylė kitų sportininkų elgesys.

„Prieš finišą dieną apkartino Emilijos varžovės. Atstumas buvo kokie 30 metrų, vis spaudėm mygtuką, kad norime apsilenkti, tačiau mūsų nepraleido. Nuvylė tai, kad kai mes vakar buvom lėtesni, būtent tą pačią sportininkę praleidome į priekį. Šiandien mes važiavome už ją greičiau, tačiau ji praleisti mūsų net nesiruošė, tad mums teko 20 kilometrų vilktis dulkėse. Bet taip jau čia būna šiame sporte,“ – kalbėjo šturmanas.

Ketvirtadienį Dakaro ralio dalyvių laukia paskutinė migracija – šįkart kelias ves į Yanbu miestą, kuriame ralis ir pasibaigs. Tačiau prieš pat pabaigą organizatoriai neleis dalyviams atsipalaiduoti ir, kaip patys teigia, paruošė trasą, galinčią sujaukti sportininkų išsirikiavimą varžybų lentelėje visose kategorijose. Lenktynininkams teks įveikti 480 kilometrų greičio ruožą, prisotintą aštriais akmenimis ir klaidinga navigacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją