Dar prieš ketvirtojo greičio ruožą startą, ekipažą aplankė buvęs motobagio savininkas, praėjusių metų Dakaro ralio dalyvis Tomas Jančys. Sportininkas juokavo, jog į Dakarą atvyko kaip treneris, galintis pagainioti ekipažą.

„Komanda puikiai važiuoja, pavyzdingai. Labai smagu, kad tokie incidentai kaip prologas nenumuša dvasios kovoti. Emilija man pernai vis linkėdavo finišuoti su šviesa, tai šiandien noriu palinkėti to paties,“ – kalbėjo T. Jančys.

Ir panašu, kad tai nebuvo tik tušti žodžiai – komanda po paskutinių kilometrų įspūdingomis kopomis finišą kirto kaip tik prieš saulėlydį. Trasą „Rentway Dakar Team“ įveikė per 3 val. 23 min. 46 s. ir preliminariai yra klasifikuojami 12 vietoje.

Finiše E. Gelažninkienė nestokojo geros nuotaikos ne tik todėl, kad išsipildė palinkėjimai.

„Ketvirta diena mums sekėsi ko gero geriausiai, mažai kas maišėsi ir tikrai ne visą kelią važiavome dulkėse. Kopose iš viso jokių problemų neturėjome, net šiek tiek gaila, kad kopų tiek nedaug. Pagaliau grįžome su šviesa ir galėjom spausti daugiau gazo,“ – nuotaikingai pasakojo sportininkė.

Jai antrino ir šturmanas A. Gelažninkas.

„Praradom maždaug 5–7 minutes naviguojant, nes vieną kartą teko be jokio reikalo grįžti atgal, o kitąkart ne ten nuvažiavome kokius kelis kilometrus. Sunkiausia buvo prieš ir po kuro užpylimo zonos, kadangi ten netrūko dulkių ir buvo labai painu. Dulkių debesyje važiuoji, atrodo, į niekur, ir tada dulkės išsisklaido ir nebežinai, kur esi, susiorientuoti yra sunkiausia. Bet, manau, puikiai susitvarkėm ir šiandien jau šviesu. Belieka ilsėtis.“

Pailsėti tikrai reiks, nes rytoj, trečiadienį, dalyvių laukia ankstyvas startas ir iš pažiūros apgaulingai lengvas greičio ruožas – vos 118 kilometrų. Tačiau organizatoriai pažada, jog kiekvienas kilometras bus pripildytas kopų ir klampaus smėlio. Taip pat dalyviams reiks įveikti per 500 kilometrų pervažiavimą iki sekančio bivako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją