Trečiadienį laidoje „Dakaras be cenzūros“ svečiavęsis Dakaro lenktynininkas Edvinas Juškauskas taip pat atkreipė dėmesį, kad kirgizu prisistatanti rusas Denis Krotov neatleidžia akceleratoriaus ir visomis išgalėmis stengiasi sumažinti atsilikimą nuo B. Vanago ir jį aplenkti.

„Krotovas vakar gavo 15 minučių baudos už nepaimtą kelio tašką, turbūt tą patį, kurio Benediktas su Kuldaru ieškojo bei užtruko. Tuomet jie švaistė svarbias minutes, tačiau organizatorių skirta bauda sulygino situaciją, nes prieš tai Benedikto atotrūkis nuo ruso buvo apie 30 minučių, dabar liko 22 minutės, bet jei D. Krotovas nebūtų gavęs baudos, būtų likusios tik 6 minutės persvaros. O per 3 greičio ruožus tai nieko nereiškia, ypač, kad D. Krotovas spaudžia ir vakar finišavo greičiausiųjų dešimtuke, tik gavęs baudą liko už šio dešimtuko ribų. Tačiau matosi, kad jis spaudžia“, – įžvalgomis dalijosi E. Juškauskas.

Pašnekovas laidoje teigė, kad nė nekyla abejonių, kad D. Krotovo tikslas taip pat yra 10-oji pozicija bendroje Dakaro rezultatų lentelėje, todėl rusas stengiasi padaryti viską, kad ją atimtų iš B. Vanago.

„Bet dar 3 dienos. Dar ir lyderiams visko gali būti – Sebastienas Loebas šiandien 40 minučių prieš startą dar kažką remontavo, o vėliau rikiavosi 12–15 pozicijose. Tai dar ir lyderių technika gali sulūžti. Žinoma, Benediktui dabar reikia važiuoti saugiai, bet greitai, nes įtampa bus iki galo“, – sakė E. Juškauskas.

Jis teigė, kad viskas pasikeistų tik tuo atveju, jei dar vienas lyderiaujantis dalyvis iškristų iš varžybų.

„Nebent kažkas vienas iškristų iš lyderių, tada jau atsileistų ir Benediktas, ir D. Krotovas, nes toliau už jų jau yra didelis laiko skirtumas tarp varžovų. Nes dabar jie dviese nori į dešimtą vietą, tad belieka laikyti kumščius, kad Benediktui pavyktų ją išlaikyti“, – sakė E. Juškauskas.

„Delfi“ primena, kad iki šiol aukščiausia pozicija, kurią lietuviams pavyko iškovoti lietuviams Dakare – 11 vieta. Būtent ją prieš kelis metus taip pat iškovojo Benediktas Vanagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją