„Gerai, kad turiu šturmaną, kuris yra ir geras mechanikas. Varome, varome, žiūriu, vairo stiprintuvo nebėra.

Sustojome pažiūrėti, o gi akumuliatoriaus diržas suplyšęs. O automobilio motoras giliai nustumtas, prieiti prie diržo sunku.

Tai Paulo rankas nusiplikė, kol pakeitė“, – apie dienos nuotykius pasakojo Vaidotas Žala ir sakė, kad sutvarkius šį gedimą toliau tęsė lenktynes, tačiau palaikyti maksimalaus tempo negalėjo dėl dulkių trasoje.

Sportininkas juokavo, kad vakar prisikalbėjo, mat dulkių šiandien gavo kelis kartus daugiau: „Dar gerai, kad iš karto kopose aplenkėm dvi lyderių fūras, nes antroje trasos pusėje prasidėjo dulkės.“

Antradienį dalyviai iš Hailo trauks link Alulos miesto, kur ir prasidėjo šių metų Dakaro ralis. Viso sportininkams teks įveikti 639 kilometrus, o 417 iš jų sudarys greičio ruožas. Organizatoriai žada, kad greičio ruožo pradžia bus greita, tačiau taip pat pareikalaus dalyvių profesionalumo bei atsargumo, mat laukia akmeningos vietovės.

Įdomu tai, kad V. Žalos rezultatas nebuvo fiksuotas septintame kelio taške, tačiau finiše jis preliminariai – 48-as (+1:19:34 val. nuo dienos lyderio Mattiaso Ekstromo).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją