M. Herniko pradėta ieškoti 15.23 val. vietos laiku, kai nutrūko su juo palydovinis ryšys. Po 40 minučių jo kūnas jau buvo aptiktas. Pasak ralio organizatorių, avarijos pėdsakų nebuvo. Lenko kūnas buvo be sužalojimų, o motociklas - sveikas. Tuo metu oro temperatūra buvo apie +40 laipsnių pagal Celsijų.

Informaciją apie M. Herniko žūtį patvirtino lenktynių direktorius Etienne'as Lavigne.

„Kai neturėjome ryšio su Michalu, nusprendėme jo ieškoti. Medikų sraigtasparnis kūną aptiko apie 16.03 val. Gydytojai dar bandė jį reanimuoti. Kūnas gulėjo šalia motociklo“, - pasakojo ralio vadovas.

Ralis - dovana sau 40-mečio proga

Agentūra EFE pranešė, kad kiti „KTM Farma Prom“ komandos nariai žinią apie kolegos žūtį priėmė su ašaromis akyse. Šoką patyrė ir kiti lenkai, kurie dalyvauja šių metų Dakaro ralyje.

„Tai skaudžiausia žinia, kuri mus tik galėjo pasiekti iš trasos. Negaliu tuo patikėti. Didžiausios Michalo gyvenimo svajonės realizavimas jam kainavo gyvybę. Užjaučiame jo šeimą ir kartu su ja gedime“, - sakė lenktynininkas Marekas Dąbrowskis.

Prieš šių metų Dakaro lenktynes M. Hernikas sakė, kad šis ralis yra dovana jam pačiam 40-mečio proga. Jubiliejus turėjo būti švenčiamas sausio 30-ą dieną. Lenktynėms jis rengėsi dvejus metus, dalyvavo Maroko (2013) ir Abu Dabio dykumų (2014) raliuose.

M. Hernikas važiavo KTM motociklu, kurio numeris buvo 82. Po dviejų etapų lenkas bendroje įskaitoje buvo 84-as.

Paskutinį laišką jis elektroninių paštu atsiuntė pirmadienį (sausio 5 d.). „Šiandien laukia sunki diena. Bus labai greitas ir pavojingas etapas... Vėliau daugybė kilometrų kepinant saulei... Visus sveikinu“, - rašė M. Hernikas.

M. Hernikas augino tris dukras, kurios liko be tėvo.

Lenkų motociklininkas tapo penkta Dakaro ralio, kuris 2009 metais buvo perkeltas iš Afrikos į Pietų Ameriką, auka. O iš viso nuo Dakaro ralio pradžios - 1979 metų - trasose jau žuvo 24 sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)