Šiais metais skelbiamas 46-ųjų Dakaro ralio varžybų startas. Sunkiausios pasaulio varžybos šiais metais truks 14 dienų, kurias sudarys 12 greičio ruožų, viena poilsio diena ir dvi maratoninės dienos, kurios apjungtos į vieną greičio ruožą. Iš viso dalyviai turės įveikti apie 8 tūkst. kilometrų, iš kurių beveik 5 tūkst. kilometrų sudarys greičio ruožus.

Dvi maratono dienos – Dakaro naujovė. Iki šiol Dakare buvo numatoma tik viena maratono diena, tačiau sunkiausių pasaulio varžybų organizatoriai nusprendė pasunkinti dalyviams tenkančią užduotį.

Dakaro maršrutas

Maratono dienos reiškia tai, kad dalyviai turi varžytis be technikų pagalbos. Pasibaigus greičio ruožui visi dalyviai suburiami atskirame bivake, kuriame tik patys dalyviai gali prižiūrėti savo techniką ir šalinti jos gedimus. Prieš šį greičio ruožą dalyviai turi labai gerai apgalvoti, kokias detales pasiims su savimi.

Šis Dakaras ypatingas ir dėl to, kad jame dalyvauja rekordinis lietuvių skaičius – šiemet Dakare startuoja 10 komandų iš Lietuvos.

Motociklų įskaitoje varžysis Modestas Siliūnas, keturračių įskaitoje Antanas Kanopkinas ir Laisvydas Kancius, bagių T4 įskaitoje – Emilija Gelažninkienė su Arūnu Gelažninku, bagių T3, šiais metais pavadintoje „Challenger“ klasėje – Rokas Baciuška su Oriol Vidal, automobilių įskaitoje Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu, Gintas Petrus su Jose Marques, Benediktas Vanagas su Kuldar Sikk, Vaidotas Žala su Paulo Fiuza, o sunkvežimių klasėje varžysis Vaidoto Paškevičiaus, Gyčio Gaspariūno ir Alberto Veliamovičiaus ekipažas.

Dakare startuojantys lietuviai

2024-ųjų prologe Dakaro organizatoriai dalyviams paruošė 27 kilometrų greičio ruožą. Būtent po šio greičio ruožo, pagal jo įveikimo laiką, paaiškės starto tvarka pirmajame greičio ruože, kuris numatytas šeštadienį, sausio 6-ąją. Prologas – tik lengvas apšilimas prieš didįjį startą, mat jau pirmajame greičio ruože organizatoriai numatė 405 km greičio ruožą.

Prologo starto laikas numatytas 7.30 val. ryte Lietuvos laiku. Būtent tada startuos pirmasis motociklininkas pagal organizatorių suteiktus starto numerius. Pirmųjų bagių ir automobilių startas numatytas 10.57 val. Lietuvos laiku.

Tikslūs lietuvių starto laikai Dakaro prologo greičio ruože:

Antanas Kanopkinas – 7.34 val. ( 5 starto pozicija);
Laisvydas Kancius – 7.39 val. (10 starto pozicija);
Modestas Siliūnas – 7.48 val. (19 starto pozicija);
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza – 11.18 val. (15 starto pozicija);
Benediktas Vanagas ir Kuldar Sikk – 11.42 val. (31 starto pozicija);
Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas – 11.57 val. (41 starto pozicija);
Gintas Petrus ir jose Marques – 12.21 val. (57 starto pozicija);
Rokas Baciuška ir Oriol Vidal – 12.45 val. (2 starto pozicija);
Emilija Gelažninkienė ir Arūnas Gelažninkas – 14.22 val. (24 starto pozicija);
Vaidotas Paškevičius, Gytis Gaspariūnas ir Albertas Veliamovič – 14.57 val. ir 30 sek. (13 starto pozicija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją