2024 metų Dakaras prasideda kiek vėliau nei įprastai, tad lietuvių komandos galėjo ramiau sutikti jaukiausias metų šventes, o „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ stovykloje prieš pat Kalėdas priimti svarbūs sprendimai pakoregavo suplanuotą komandos rutiną.

„Visi besidomintys atsimena, kai savaitę iki Dakaro turėjome rasti kuo pakeisti susirgusį šturmaną iš Lenkijos, Sebastianą Rozwadowskį. Šį kartą naujiena taip pat netikėta, bet su teigiamu ženklu. Komanda patikėjo tarptautinė organizacija, savo srities lyderė ir priemė greitą sprendimą” – dėl pokyčio auditoriją ramina daugiausia Dakarų vairuotojo pozicijoje startavęs lietuvių pilotas Benediktas Vanagas.

Prie gausiausios lietuvių komandos jungiasi naujas pagrindinis partneris – Lietuvoje savo centrinę būstinę įsteigęs, 150-tyje pasaulio valstybių paslaugas teikiantis telematikos sprendimų automobilių parko valdymui ir daiktų interneto programinės įrangos kūrėjas – „Gurtam”.

„Ši partnerystė sustiprins didelių ambicijų pasaulyje turinčią ir Dakare gerai žinomą lietuvių komandą. Su „Gurtam” turime daug bendro. Jų veikla apima žemės rutulį, kur yra žinomas ir rodomas Dakaras, o centrinę organizacijos būstinę įkurė Lietuvoje, kur turime didelę koncentraciją žmonių, besidominčių Dakaru” – požiūrį į naują pagrindinį partnerį atskleidė Dakaro krikštatėviu Lietuvoje tituluojamas B. Vanagas.

Benediktas Vanagas

„Mes tikime sunkiu darbu ir atsidavimu, kurie duoda rezultatų, veda mus į priekį ir skatina tobulėti, todėl visose mūsų partnerystėse vadovaujamės tomis pačiomis vertybėmis. Mes, kaip ir Benediktas, puoselėjame komandinę dvasią, nes tai užkoduota mūsų šaknyse – žodis „Gurtam” reiškia drauge” – apie bendradarbiavimą kalbėjo technologijų lyderės vadovas Aliaksei Shchurko.

Nauja partnerystė – reikšmingas indėlis į „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandą. Per dvylika Dakaro metų tai viena labiausiai tobulėjančių organizacijų, kuri tiek lietuviams, tiek pasaulyje žinomoms komandoms rodo progreso kryptis technologiniuose ir komunikaciniuose sprendimuose. Tai patvirtina 2015 metais Benedikto Vanago komandos laimėta nominacija – ekipa pripažinta geriausia privačių komandų kategorijoje.

2024 metų didžiajame automobilių sporto pasaulio iššūkyje, po metų pertraukos ir vėl dalyvaus rekordinis lietuvių ekipažų kiekis – 10. Benediktas Vanagas su šturmanu iš Estijos Kuldar Sikk startuos 223-iuoju numeriu pažymėtu automobiliu. V. Jurkevičius ir A. Paliukėnas 2024 m. Dakare startuos 240-uoju numeriu. Penktą kartą Saudo Arabijoje vyksiančios lenktynės prasidės sausio 5-ą dieną, o finišas numatytas sausio 19-ą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)