Aštuntajame greičio ruože geriausiai sekėsi „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ ekipažui: Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikk pademonstravo stabilumą ir finišą pasiekė 16-oje vietoje. Įveikęs 458 km, nuo lenktynių lyderio – švedo Mattiaso Ekstromo, duetas atsiliko 17 min. ir 44 sek. Bendroje įskaitoje 223-iu numeriu pažymėtas ekipažas automobilių įskaitoje išlaiko 10-ąją poziciją.

Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas nuo lyderio atsiliko 35:42 min. ir užėmė 32-ą poziciją.

Gintas Petrus ir Jose Marquesas liko 44-oje pozicijoje (+1 val. 12:03 min. nuo lyderio).

„Arijus Racing“ ekipažas Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza pirmoje distancijos pusėje susidūrė su techniniais automobilio neskladumais: trūko akumuliatoriaus diržas. Lenktynininkas guodėsi, jog greta turi ne tik gerą šturmaną, bet ir gerą mechaniką.

Ekipažas nuo lyderio atsiliko +1:19:34 val. Įdomu tai, kad V. Žalos rezultatas nebuvo fiksuotas septintame kelio taške, tačiau finiše jis užėmė 48-ą poziciją.

Bendroje ralio įskaitoje pirmauja Carlosas Sainzas („Audi“), jo rezultatas ralyje - 33 val. 29:10 min.

Jis turi 24:47 min. pranašumą prieš antrą vietą užimantį Sbastieną Loebą („Bahrain Raid Xtreme“), trečias – Lucasas Moraesas (+1 val. 5:13 min. nuo C. Sainzo).

Bendroje įskaitoje B. Vanagas ir K. Sikkas – 10-i, jie turi beveik pusvalandį pirmauja nuo 11-ą vietą užimančio rusų eipažo Deniso Krotovo ir Konstantino Žilcovo, kurie atstovauja Kirgizijai (+3 val. 11 sek. nuo lyderio).

G. Petrus bendroje įskaitoje rikiuojamas 31-oje vietoje (+12 val. 41:59 min.).

V. Jurkevičiaus ekipažas užima 39-ą vietą (+39:48:05 val.), V. Žala – 45-as (+55:48:26 val.).

Trasa driekėsi nuo Al Duwadimi ir pasiekė Haile esantį bivuaką. Be greičio ruožo kilometrų ralio dalyvių laukė 220 km pervažiavimų.

Sekmadienį techninių problemų stabdytas Vladas Jurkevičius pranešė apie nepabaigtą etapą ir ekipažui formaliai įskaitinis ralis jau baigtas. Bet V. Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno duetas tęs pasirodymą ir kaups patirtį ateičiai. Bendroje įskaitoje ekipažui skirta 26 val. bauda ir tai jį bloškė į 40-ą vietą.

Lietuvių starto laikai:


46-asis Dakaro ralis šiais metais truks 14 dienų, kurį sudaro 12 greičio ruožų. Iš viso dalyviai turės įveikti apie 8 tūkst. kilometrų, iš kurių beveik 5 tūkst. kilometrų sudarys greičio ruožus.

Šiame Dakaro ralyje startavo rekordinės tautiečių gretos – net 10 komandų iš Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją