Reikalauja, kad žaidėjai perliptų per save

Generalinė repeticija prieš olimpinės atrankos turnyrą Lietuvos rinktinei nepavyko. Po nesėkme pasibaigusio draugiško mačo su Rusijos ekipa K. Kemzūrai teko konstatuoti, kad jo ekipos žaidimas vis dar šlubuoja, o blogiausia tai, jog krepšininkai per menkai stengiasi rungtyniauti kartu.

„Jeigu toliau rėksit vienas ant kito, vėl š... gausis“, – dar pirmame akistatos su rusais kėlinyje komandos draugams nusivylęs šūktelėjo Mantas Kalnietis.

Įžaidėjo žodžiai pirmiausia buvo skirti Linui Kleizai ir Jonui Mačiuliui, piktokai susiginčijusiems, kaip reikėtų elgtis atakos metu. Tačiau panašios situacijos kilo dar ne kartą, o neblogai rungtynes pradėję lietuviai, 17 min. pirmavę 35:26, dvikovą baigė neturėdami jokių šansų pasivyti galingais dėjimais besismaginusių vidurio puolėjų Aleksandro Kauno ir Timofejaus Mozgovo vedamos Rusijos rinktinės.

„Mums reikia pasitikėjimo, kokybės – po rungtynių aiškino K. Kemzūra. – Reikia galvoti apie komandos dvasią. Kol kas jos sukurti nepavyksta – neįdedame pakankamai pastangų siekdami žaisti kartu. Kol kas esame ne komanda, o tik gerų žaidėjų grupė. To gali neužtekti. Turime perlipti per save ir dirbti kaip vienas“.

Treneriui nepatiko tai, kaip aikštėje elgėsi žaidėjai.

„Per daug kreipiame dėmesio į pašalinius dalykus – kalbamės su teisėjais, aiškinamės tarpusavyje. Žinoma, aš to netoleruosiu“, – piktinosi K. Kemzūra.

Susitelkimą paliko rūbinėje

Ilgiau išlaikyti intrigos nepadėjo nė tai, jog lietuviai šįkart rungtyniavo beveik koviniu režimu – K. Kemzūra krepšininkų rotaciją apribojo iki devynių (dešimtojo M. Kalniečio žaidimo laiką sutrumpino kirkšnies skausmai, o Adas Juškevičius aikštėje praleido vos minutę), ant parketo žengė visi svarbiausi komandos atstovai. Tuo tarpu K. Kemzūros oponentas Davidas Blattas leido pasireikšti ir mažiau patyrusiems Sergejui Karasiovui ar Dmitrijui Chvostovui.

Tiesa, iki didžiosios pertraukos olimpinės atrankos turnyro favoritais laikomiems varžovams Lietuvos rinktinė nenusileido. Tačiau sužaidus vos minutę trečiame kėlinyje po dviejų auklėtinių klaidų abiejose aikštės pusėse K. Kemzūros kantrybė trūko.

„Kur jūs išėjote?“, – už galvos susiėmęs iškvėpė specialistas ir iškart paprašė minutės pertraukėlės.

„Pamačiau, kad žaidėjai nesusikoncentravę. Žinoma, ta minutės pertraukėlė buvo paimta per anksti, ir vėliau tai atsiliepė, bet aš tiesiog pyktelėjau ir nenorėjau laukti.

Vertinant rungtynes bendrai, pirma jų dalis buvo nebloga, pavyko apsiginti, turėjome galimybių greitoms atakoms. Kur kas labiau nuvylė antra mačo pusė, kuomet į aikštę išėjome koncentraciją ir agresyvumą palikę rūbinėje. Nors sakiau, kad reikia žaisti vienodai intensyviai, žaidėjai to neišgirdo. Nesakyčiau, kad rusai kažkaip ypatingai puolė – mums pakenkė mūsų pačių puolimas. Suklydome net 20 kartų, o blogiausia tai, kad pakrikome prieš rusų spaudimą, kuriam ruošėmės dvi dienas. Mus išmušė iš vėžių rusų gynybos kaitaliojimas, neatlikdavome savo derinių“, – susitikimą komentavo Lietuvos rinktinės vairininkas.

Paskutines kontrolines rungtynes prieš skrydį į Venesuelą lietuviai žais šeštadienio naktį Lietuvos laiku, o K. Kemzūros auklėtinių oponentais antrą kartą bus Didžiosios Britanijos krepšininkai. Šiame mače treneris žada vėl leisti pasireikšti jaunesniems žaidėjams, kadangi po rungtynių jam reikės paskelbti, kurie trys krepšininkai turės atsisveikinti su komanda ir keliauti namo.

Primename, kad liepos 2-8 d. Karakase vyksiančio olimpinio atrankos turnyro B grupėje lietuvių varžovais bus Nigerijos ir Venesuelos ekipos. Dėl paskutinių trijų kelialapių į Londono žaidynes iš viso varžysis 12-a komandų.

Daugiau rinktinės gyvenimo akimirkų galite rasti: www.facebook.com/krepsinio.sirdis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)