Prancūzė jau tapo pirmąja moterimi, teisėjavusia planetos pirmenybėse – ji ėjo ketvirtojo teisėjo pareigas rungtynėse tarp Meksikos ir Lenkijos.

„Mes žinome, kad jausime spaudimą, – BBC prieš turnyrą sakė S. Frappart. – Tačiau nieko čia nepakeisime. Svarbiausia būti ramiai, susikoncetravusiai, negalvoti apie žiniasklaidą ir kitus dalykus, sutelkti dėmesį į įvykius aikštėje.“

Su S. Frappart teisėjų brigadoje taip pat bus brazilė Neuza Back ir meksikietė Karen Diaz Medina.

Paklausta, ar sulaukia kažkokių komentarų iš žaidėjų, trenerių ar fanų dėl to, kad yra moteris, S. Frappart atsakė: „Nuo to laiko, kai pradėjau teisėjauti, mane visuomet palaikė komandos, klubai ir žaidėjai. Visuomet buvau laukiama stadione, tad jaučiuosi kaip bet kuris kitas teisėjas aikštėje. Viliuosi, kad taip pat bus ir čia, Katare.“

38-erių prancūzė tapo pirmąja moterimi teisėja vyrų UEFA Čempionų lygos rungtynėse 2020 metais.

Trys moterys – S. Frappart, Salima Mukansanga iš Ruandos ir japonė Yoshimi Yamashita – yra tarp 36 arbitrų, atrinktų rungtynėms Katare.

Vos tašką po dvejų rungtynių turinčiai ir tęsti kelionę turnyre Katare norinčiai Vokietijos rinktinei žūtbūt reikia pergalės prieš Kosta Riką ir tikėtis, kad ispanai triumfuos prieš japonus. Jei Luiso Enrique auklėtinių ir Mėlynųjų Samurajų dvikova baigtųsi lygiosiomis ar japonų pergale, bus skaičiuojamas įvarčių santykis.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją