Pasaulio čempionatų istorijoje Vokietija nesėkmingai pasirodė penkiuose turnyruose - 1938 (iškrito po 1 etapo), 1962 (po ketvirtfinalio), 1978 (po 2 etapo), 1994 ir 1998 metais (abiejuose - po ketvirtfinalio). Kitose 12-oje pirmenybių jie nuolat kovodavo dėl medalių.

Vokietijos rinktinės puolėjas – sambos šokėjas

Dėl raudonos kortelės diskvalifikuotą Miroslavą Klose vokiečių ekipos starto sudėtyje pakeis natūralizuotas brazilas Cacau. Jis 2000 metais į Vokietiją atvyko šokti sambos, nors jau po kelių valandų žaidė viename Miuncheno mėgėjų futbolo klube. Po kelerių metų Cacau jau tapo „Bundeslygos“ čempionato žvaigžde.

„Jaučiuosi esąs vokietis, mąstau vokiškai ir adaptavausi Vokietijoje“, - sakė Cacau spaudos konferencijoje, pabrėžęs, kad Brazilijos rinktinės žaidimu domisi lygiai taip pat, kaip ir kitų konkurentų komandomis.

Statistikos mėgėjas J. Loewas – apsiskaičiavo

Vokietijos žiniasklaida priekaištauja šalies rinktinės treneriui J. Loewui, kuris nesugebėjo išsaugoti nuo diskvalifikacijos M. Klose. Pastarasis turbūt geriausiai žaidžia ir smūgiuoja galva tarp visų šio čempionato dalyvių. Tokios puolėjo savybės būtų labai pravertusios dvikovoje su Gana.

Treneris J. Loewas garsus įvairios futbolo statistikos mėgėjas ir dažnai šiais duomenimis naudojasi savo tiesioginiame darbe. Todėl futbolo specialistai ir stebisi, kaip treneris nepaskaičiavo, kad M. Klose iš aikštės išvijęs arbitras Undiano Malenco, per 17-a Ispanijos lygos rungtynių raudoną kortelę parodė net 11-ą kartų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją