Pateikiame jo komentarą:

"Po dviejų savaičių, praleistų Londone dalyvaujant parolimpinėse žaidynėse Lietuvos sportininkai pirmadienį grįžta į Vilnių lėktuvu iš Kopenhagos.

Kaip vertinti neįgaliųjų rinktinės pasirodymą? Esame akivaizdžiai nusivylę, kad nepavyko iškovoti nė vieno medalio, nors buvome labai arti. Šuolininkė į tolį su fizine negalia, Ramunė Adomaitienė, nuo trečiosios vietos laimėtojos atsiliko vienu centimetru, golbolo komanda iškovojo ketvirtąją vietą, grupės rungtynėse laimėjusi prieš būsimuosius čempionus suomius 10:0, bet dėl labai abejotino teisėjo iš Suomijos sprendimo, pralaimėjusi pusfinalyje.

Europos čempionas Mindaugas Bilius per treniruotes Londone diską metė toliau negu aukso medalio laimėtojas, o varžybų metu Mindaugas nesugebėjo susikaupti ir teužėmė devintąją vietą. Šiaip ar taip, dvi ketvirtos, šeštoji vietos yra geras rezultatas. Visi Lietuvos sportininkai pateko į geriausiųjų pasaulio sportininkų dešimtukus, tad mes pagrįstai galime jais didžiuotis.

Šiaip ar taip jau dabar galvodami apie Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes 2016 metais turėsime apsvarstyti sportininkų kartų kaitos klausimus, apsispręsti dėl sistemingo pasirengimo ateities varžyboms, kai treneriais dirbama ir sportuojama ne visuomeniniais pagrindais, o profesionaliai - taip, kaip yra daugumoje Europos Sąjungos valstybių.

Londono žaidynės parodė, kad susidomėjimas neįgaliųjų sportu pasaulyje auga. Parolimpinės žaidynės tapo antruoju didžiausiu pasaulyje sporto įvykiu".

Lietuvos sportininkų pasirodymai vasaros parolimpinėse žaidynėse:

1992 metais Barselonos žaidynėse dalyvavo 4 sportininkai, laimėti 7 medaliai.

1996 metais Atlantos žaidynėse dalyvavo 9 sportininkai, laimėta 11 medalių.

2000 metais Sidnėjaus žaidynėse dalyvavo 17 sportininkų, laimėti 3 medaliai.

2004 metais Atėnų žaidynėse dalyvavo 20 sportininkų, laimėti 7 medaliai.

2008 metais Pekino žaidynėse dalyvavo 26 sportininkai, laimėti 2 medaliai.

2012 metais Londono žaidynėse dalyvavo 11 sportininkų, nelaimėta nė vieno medalio.

Iš viso Lietuvos parolimpiečiai yra laimėję 4 aukso, 11 sidabro ir 15 bronzos medalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)