Rinktinėje dar praėjusią vasarą debiutavęs, bet dažniau tik antraplanį vaidmenį atlikdavęs D. Sabonis per metus patobulėjo taip, kad spragas gali užkamšyti net ir trečioje pagal FIBA reitingą pasaulio rinktinėje.

„Eidami su kolegomis kalbėjome: D. Sabonis – NBA žaidėjas, bet dar nė vieno sezono ten nepraleidęs. Jis dar tik po koledže praleistų dviejų sezonų, todėl džiaugiamės, kad turime jauną žaidėją, kuris mums padeda“, – pagyrų šalies talentui po pergalės prieš Nigeriją (89:80) negailėjo 61-erių nacionalinės komandos vairininkas.

J. Kazlauskas legendinio A. Sabonio sūnumi mūšyje su afrikiečiais pasinaudojo visose ekstremaliose situacijose – ir kai reikėjo keisti gynyboje pavargusį Paulių Jankūną, ir kai teko ieškoti pamainos pražangų prisirinkusiam Jonui Valančiūnui.

„Domantas puikiai pavadavo Paulių, todėl ir pabaigoje mes juo labiau pasitikėjome. Ir su Domantu mes lengviau laimime lentą, o šiose rungtynėse mums tai buvo labai aktualu“, – Saboniuko indėlį išskyrė J. Kazlauskas.

Specialistas net ir sunkiais momentais ant suolo paliko labiau patyrusius veteranus Robertą Javtoką ar Antaną Kavaliauską. Bet jie dėl to per daug nesikrimto – priešingai, po ne itin sėkmingo epizodo pašokdavo iš savo vietų ir padrąsinamai paplodavo D. Saboniui.

„Tas palaikymas yra labai didelis ir tai man padeda“, – emocinį vyresnių žaidėjų palaikymą išskyrė NBA naujokų biržoje šią vasarą 11-liktu šaukimu pakviestas lietuvis.

Pirmaisiais savo metais Gonzagos „Bulldgos“ universiteto komandoje Domantas žaisdavo sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, bet praėjusiame sezone, kai dėl traumos iš rikiuotės iškrito Przemekas Karnowskis, 211 cm ūgio Portlande gimęs vaikinas buvo dirbtinai pastumtas į centro poziciją.

Ir tai išėjo į naudą, nes rinktinėje jis be didesnių problemų gali rungtyniauti abejose pozicijose – ir tarsi magnetas traukti kamuolius, ir stumdytis po krepšiu, ir pataikyti metimus iš tolimesnių distancijų.

„Aš aikštėje darau viską, kad tik padėčiau komandai, – tradiciškai kuklus išliko Domantas. – Žaisti aikštėje aš galiu su visais – esame komanda ir kartu bandome siekti pergalių.“

Per debiutines savo olimpinių žaidynių rungtynes D. Sabonis į brazilų krepšį per 19 minučių įmetė 10 taškų ir po krepšiais sugriebė 2 atšokusius kamuolius, o akistatoje su Afrikos atstovais pasižymėjo 8 taškais ir 7 atkovotais kamuoliais.

Su 22 min. vidurkiu aukštaūgis kartu su J. Valančiūnu ir P. Jankūnu dalijasi 4-6 vietas, yra penktas pagal rezultatyvumą komandos žaidėjas (9 tšk.) ir ketvirtas pagal sugriebtus atšokusius kamuolius (4,5).

Išvadas galbūt daryti dar ankstoka, bet tendencijos džiugina. Belieka tik palinkėti, kad Domantas nesustotų ir savo genuose esantį Sabonių šeimos kraują panaudotų prisidėdamas prie skambių Lietuvos komandos pergalių Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių krepšinio turnyre.

Kitas rungtynes lietuviai penktadienį 4.30 val. Lietuvos laiku žais su taip pat abu pirmus mačus Rio B grupėje laimėjusia Argentina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)