Aštuntfinalyje S. Krupeckaitė tik paskutiniuose distancijos centimetruose į priekį praleido 22-ejų metų olandę Elis Ligtlee, kuri šeštadienį tapo olimpine keirino čempione. Varžoves skyrė vos 0,025 sek.

„Pralaimėjau labai mažai – vos vos, bet vos vos nesiskaito (juokiasi – DELFI). Na, galbūt aš pražiopsojau šiek tiek jos įsijungimą. Ji galinga, labai stipri sportininkė. Irgi turi tą patį privalumą kaip ir aš – važiuoja su labai didele pavara, palyginus su kitomis sportininkėmis. Yra velniškai stipri. Taigi šiek tiek – dalį sekundės – pavėlavau. Jeigu būčiau anksčiau startavusi, tikimybė laimėti būtų šiek tiek didesnė. Nėra neįveikiamų žmonių, visada gali įveikti, bet yra taip, kaip yra“, - kalbėjo sportininkė.

Po nesėkmės Simonai teko milžiniška atsakomybė pasiruošti lemiamam paguodos važiavimui

„Jaudulys daro savo – tai paskutinis šansas patekti į aštuntuką. Dvylikta kaip ir ne mano vieta. Gal ir neblogai, bet jau turiu dvyliktą (keirine – DELFI), daugiau nebenoriu (juokiasi – DELFI). Norisi šiek tiek aukščiau. Aišku, jau esu aštuntuke ir galiu sakyti, kad tai mane tenkina. Tačiau rankų nenuleisiu ir važiuosiu toliau. Tačiau tai mane džiugina ir esu laiminga, nes jau pusę kelio padariau“, – šypsojosi sportininkė.

Paguodos važiavime Simona nuo pat pirmųjų metrų ėmėsi kontroliuoti situaciją – sportininkė neslepia, kad dar prieš sukant paguodos ratus turėjo aiškų planą.

„Taip dažniausiai ir būna. Kai būna grupiniai važiavimai, daugiau žmonių, šiek tiek lengviau kontroliuoti grupę iš priekio, nei iš galo, nes prieš kitus žmones tu turi 5 metrų pranašumą. Aišku, viskas priklauso nuo, kokie sportininkai yra už tavęs. Dažniausiai bent jau man lengviau kontroliuoti situaciją būnant priekyje“, – sako dviratininkė.

Lietuvė laimėjo pirmą aštuntfinalio paguodos važiavimą, aplenkusi 28-erių metų prancūzę Virginie Cueff ir 26-erių Naujosios Zelandijos atstovę Natashą Hansen. S. Krupeckaitė antrą vietą užėmusią Prancūzijos dviratininkę aplenkė viena tūkstantąja sekundės dalimi. N. Hansen nuo lietuvės atsiliko 0,15 sek.

„Retai būna toks mažas skirtumas“, – šypsosi sportininkė.

Beje, iškart po važiavimo S. Krupeckaitė pasuko pas medikus.

„Turbūt 500 metrų teko maksimaliai minti – kojos užsirūgštino. Teko įpūsti deguonies“, – pasakoja sportinininkė.

S. Krupeckaitė dėl kelialapio į pusfinalį kovos antrame ketvirtfinalio važiavime su 23-ejų metų brite Kathy Marchant. Ketvirtfinalio važiavimai prasidės antradienį 16 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)