Žodis „komanda“ jaunojo aukštaūgio lūpose neabejotinai yra pats populiariausias – gal taip J. Valančiūnas tiesiog mėgina pasidalinti sirgalių numylėtinio statusu su visais rinktinės atstovais?

Spręskite patys: pateikiame penkias Toronto „Raptors“ klube rungtyniaujančio krepšininko citatas, nuskambėjusias per pastarąsias dvi savaites.

Po mačo su Juodkalnija (rugsėjo 8 d.)

„Stengiamės kiekvienas rungtynes žaisti kaip komanda ir, manau, žaidžiame kaip komanda. Jeigu nežaistume – nelaimėtume. Šiandien ta komanda labiausiai ir jautėsi.

Ar būtume šiandien laimėję be Kšyštofo Lavrinovičiaus? Jis sužaidė tikrai įspūdingas rungtynes, buvo komandos lyderis, bet žaidėme kaip komanda, kovėmės kaip komanda ir laimėjome kaip komanda. Negalima išskirti nei jo, nei kažko kito, nei manęs. Laimėjome kaip komanda, o jei pralaimėtume, taip pat tai padarytume visi“.

Prieš mačą su Serbija (rugsėjo 4 d.)

Apie laukiančią mikrodvikovą su Nenadu Krstičiumi: „Kovos komanda prieš komandą, mes prieš serbus, o ne aš prieš jį. <...> Jis – geras žaidėjas, tikrai nebus lengva, bet stengsimės, kovosime, bandysime laimėti – kaip komanda“.

Apie lietuvių puolimo planą: „Mūsų puolimas eina kaip komandos: bandome per didelius, jei kažkas neišeina – tada per mažus. Nemanau, kad bus akcentuojamos atakos tik per didelius arba tik per mažus – mes žaidžiame kaip komanda.

Apie jaudulį prieš čempionato startą: „Šioks toks jaudulys yra, bet aš manau, kad mes pajėgūs – kaip komanda – susitvarkyti“.

Po draugiško mačo su Rusija (rugpjūčio 22 d.)

„Žaidžiau komandos naudai, stengiausi ir kitiems, ir sau sukurti progų. Vis tiek žaidžiame kaip komanda: nei aš imuosi visą atsakomybę ant savęs, nei kas nors kitas. Žaidžiame kaip komanda, taškus pelnome kaip komanda ir laisvi metame kaip komanda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)