Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos komandos vyrai lyg susitarę teigia, jog Lietuvoje yra viena religija – krepšinis. Jie tiki į vieną, oranžinio kamuolio Dievą, o turėdami bent laisvą minutę gludina metimą krepšinio aikštelėje.

Interviu su vilniečiais, kurie, kaip ir gausybė kitų Lietuvos komandų, išreiškė norą dalyvauti turnyre „3 už Lietuvą“ ir ruošiasi mesti iššūkį Lietuvos krepšinio legendoms.

Komandos nariai

Komandos kapitonas Deividas Aukštuolis krepšiniui skiria didelį dėmesį. Stengiasi žaisti visose populiariausiose Vilniaus mėgėjų krepšinio lygose. Pagrindinis vaikino užsiėmimas - Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje dirba Viešųjų ryšių specialistu. Nuo pat mažens laisvalaikis sukosi aplink oranžinį kamuolį. Nors mėgėjų krepšinyje skaičiuoja vos septintus metus, tačiau jau dabar gali pasigirti nemažais pasiekimais: iškovotas Lietuvos jaunimo krepšinio čempiono titulas (kartu vienoje komandoje su augančiu krepšinio talentu Mindaugu Kuzminsku), Lietuvos krepšinio 1x1 „Red Bull King of The Rock 2011“ vicečempionas, „Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lygos (L3L) 2013 m. 3 vietos laimėtojas, nuolatinis įvairių Vilniaus mėgėjų lygų prizininkas.

Otas Majeras, iš Širvintų kilęs sunkusis kraštas. Po krepšiniu nardo lyg ungurys. Anksčiau žaidė įžaidėjo pozicijoje. Anot kitų komandos narių, Otas aikštelėje yra valdingas. Pagrindinis vyro užsiėmimas – darbas Vadovybės apsaugos departamente. Visi komandos draugai jam pavydi, nes tik jis gavo skaudų bloką nuo pačio A. Sabonio. Dabar intensyviai pluša sporto klube, kad galėtų jam atsirevanšuoti.

Tomas Jasiulis (pravarde Jasas) – tai Vilniaus miesto krepšinio tankas/monstras. Jasas Vilniuje žinomas dėl savo legendinio judesio po krepšiu „Jaso valsas“. Jasas gyvenime dirba tai, kas jam patinka, o nedirba to, kas jam nepatinka. Iš visos ketveriukės, Tomas vienintelis dar turi šansų prasimušti į didįjį krepšinį. Anot komandos kapitono, Tomui dar tik 29 metai, jis – nuolatos perspektyvus. Kadaise „Jaso“ nesugebėdavo aplošti net pats „Lietuvos ryto“ puolėjas Stepas Babrauskas. Ypatingi sugebėjimai už aikštės ribų: raiškiai deklamuoja eilėraščius bei turi ypatingai gerą humoro jausmą.

Andrius Filipovas - iš Kazlų Rūdos kilęs vaikinukas. Nors gyvenime Andrius yra kuklus, visgi krepšinio aikštelėje jis pasižymi nuožmiu kovingumu. Anksčiau Andriui yra tekę ginti kelių Suvalkijos komandų garbę, tačiau profesionalaus krepšininko karjeros nesiekė. Andrius pasuko kitu keliu – tapo Vadovybės apsaugos departamento darbuotoju ir dabar saugo Lietuvos Respublikos Seimą.

VTDK komandos nariams uždavėme keletą klausimų.

- Kokioje pozicijoje žaidi?

Deividas: įžaidėjas ir kartais atakuojantis gynėjas. Krepšinio terminais tai 1, 2 numeriai.

Otas: kadaise buvau jaunas ir gražus, greičiausias Širvintų rajono įžaidėjas. Dabar jau tik sunkus kraštas arba centras.

Tomas: sunkusis kraštas

Andrius: sunkusis kraštas, bet draugai liepia žaisti centru

- Koks yra tavo rezultatyvumo rekordas?

Deividas: kažkur apie 40 taškų su kaire ranka. (p. s.: esu dešiniarankis).

Otas: iki tiek dar nebuvau suskaičiavęs.

Tomas: oi, nebeatsimenu. Manau, kad nemažai.

Andrius: niekada neskaičiuoju taškų.

- Mėgstamiausia krepšinio komanda?

Deividas: Vienareikšmiškai – Kauno „Žalgiris“ ir Lietuvos rinktinė.

Otas: „Lietuvos rytas“.

Tomas: mano komanda (VTDK) yra pati mėgstamiausia.

Andrius: „Lietuvos rytas“.

- Mėgstamiausias krepšinio žaidėjas?

Deividas: Vladimiras Romanovas (juokiasi). Dar neteko matyti techniškesnio krepšininko.

Tomas: Marius Tenikaitis – legendinis Anykščių „Puntuko“ vidurio puolėjas.

Andrius: greičiausiai tai būtų Darius Songaila.

- „3 už Lietuvą“ – tai krepšinio turnyras 3x3. Nuolat žaidi mėgėjų lygose, kur vyksta žaidimas 5 prieš 5. Kas labiau patinka ir kodėl?

Deividas: Mėgstu abiejų formatų žaidimą. Nuo pat mažų dienų stengiuosi nepraleisti gatvės krepšinio turnyrų. Kai žaidi 3 prieš 3, tai daugiau atsakomybės, o ir kaltų mažiau ieškoti reikia po nesėkmių.

Otas: 3x3, nes mažiau lakstyti reikia.

Tomas: 3x3 labiau patinka.

Andrius: 3x3.

- Sakykite, kodėl nusprendėte dalyvauti šiame turnyre? Ką galėtumėte pasakyti tiems, kas dar neužsiregistravo?

Deividas: Viena priežastis, kodėl nusprendėme dalyvauti - ta, kad nė vienas iš mūsų komandos narių dar nesuplanavom savo atostogų rugsėjo 4-22 dienomis. Kita priežastis – vienas mūsų komandos narys jau yra rungtyniavęs prieš Arvydą Sabonį ir sakė jam labai patiko, tai ir mes nusprendėm pabandyti.

Otas: Registravausi, nes noriu matyti rungtynes gyvai, o ne per televiziją. Nesiregistravę - prarandat gerą galimybę.

Tomas: Nes noriu parodyti savo talentą visai Lietuvai. Kas nedalyvauja, tai nežino, ką gali prarasti.

Andrius: Mane užregistravo ir sakė, kad bus linksma, o aš kitais komandos nariai patikėjau. Šiaip, neužsiregistravusiems net neturiu ką pasakyti. Man jų gaila.

- Su kuria Lietuvos krepšinio legenda norėtum susikauti?

Deividas: Sakyčiau su Arvydu Saboniu, bet tai būtų banalus atsakymas. Labiausiai norėčiau sužaisti su legendiniais „Žalgirio“ vyrais.

Otas: Kadangi su Saboniu jau žaidžiau, tai liko Marčiulionis.

Tomas: tinka bet kuris.

Andrius: norėčiau sužaisti prieš Arvydą Sabonį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją