2010 metų šios rungties pasaulio ir 2012 metų Europos čempionė S. Krupeckaitė pirmo etapo ketvirtame važiavime užėmė antrą vietą, į priekį praleidusi tik 2013 bei 2015 metų Europos čempionę olandę E. Ligtlee.

„Važiavimas buvo stiprus – tai olimpinės varžybos ir kiekvienas važiavimas yra kaip finalas Visi varžovai nori važiuoti, visi nori laimėti. Iš tikro pavargau labiau, nei norėjau. Dėl jaudulio atrodo, kad kol kas tai kontroliuojamas procesas. Tikiuosi išliks sąmonė šviesi iki vakaro. Dabar laukia pusfinalis ir finalas – arba finalas A, arba finalas B. Manau, kad finalas A. Reikia persiversti, bet patekti į finalą A. Nori nenori, bet reikia patekti“, - po pirmojo starto neslėpė dviratininkė.

Deja, bet įgyvendinti tikslo ir į finalą A lietuvei patekti nepavyko.

S. Krupeckaitė antro etapo – pusfinalio – antrame važiavime finišavo penkta. Šiame važiavime lietuvė liko paskutinė iš finišavusiųjų, nes viena dviratininkė griuvo ir distancijos nebaigė.

„Pritrūko sėkmės. Laiku nepriėmiau teisingo sprendimo. Antrame raunde varžovė pradėjo lįsti prieš mane ir uždarė man kelią, po to atidarė. Iš pradžių stabdžiau, vėliau pradėjau lįsti ir susimėčiau. O pas mus yra taip – jei spėjai pagalvoti, tai reiškia, kad pralošei. Taip ir atsitiko. Tokia situacija. Šiaip trečia pozicija už Annos Meares man buvo visai nebloga, bet Liuba Basova uždarė mane į dėžę, kaip mes sakome. Tada nesimatė britės, viskas taip greitai rutuliojosi ir dar prieš akis bumbtelėjo varžovė – teko stabdyti. Ir viskas – traukinys nuvažiavo. Retai kada taip būna. Bet Liuba man sumaišė visas kortas“, - apgailestavo panevėžietė.

Finale B lietuvė jau nebeatsigavo, savo važiavime finišavo paskutinė ir užėmė galutinę 12 vietą.

„Finalas jau buvo sunkus – kojos jau visai nevažiavo. Galbūt daugiau emociškai pavargau, nei fiziškai. Viskas susidėjo, bet finale kojos jau nebeklausė, nieko negalėjau padaryti“, - neslėpė dviratininkė.

Jau sekmadienį S. Krupeckaitė stos į kovą sprinto rungtyje.

„200 m man nelabai sekasi važiuoti. Aišku, važiuosime ir kovosime. Čia olimpiada, visi pasiruošę maksimaliai. Visi nori tik pergalės. Čia nėra žodžio palauk“, - sako S. Krupeckaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)