Estijos keturvietės įgulai ketvirtadienį teko garbė pirmiesiems iš Baltijos valstybių pasiuntinių užkelti kojas ant olimpinės prizininkų pakylos.

K. Taimsoo, Andrei Jamsa, Allaras Raja ir Tonu Endreksonas porinių keturviečių varžybų finale finišavo treti, į priekį praleidę tik Vokietijos ir Austrijos sportininkus.

„Nuostabu, aš to nežinojau“, – išgirdęs iš DELFI, kad pelnė pirmą medalį Rio de Žaneire ne tik tarp tautiečių, bet ir tarp visų Baltijos sesių, nusistebėjo K. Taimsoo.

Bet netikėtumu savo sėkmės „Lagoa stadium“ irklavimo kanale estai nelaiko.

„Treti mes buvome ir pernai pasaulio čempionate. Taigi, medalio tikėjomės. Ir negali pasakyti, kad jį laimėjome per plauką – tarpai tarp valčių buvo pakankamai platūs“, – rezultatus komentavo K. Taimsoo.

Keturvietės bronza tapo trečiuoju per nepriklausomos Estijos istoriją irklavimo atstovų sužvejotu olimpiniu apdovanojimu.

2004 metais Atėnuose vicečempionu tapo vienvietininkas Juri Jaansonas, po ketverių metų Pekine tą patį padarė dvivietės įgula, kurią sudarė tas pats J. Jaansonas ir Rio de Žaneire bronzą į taupyklę įsidėjęs T. Endreksonas.

„Jau dešimtmetį irklavimas Estijai atneša pakankamai gerų rezultatų. Nors daug irkluotojų neturime – tik apie 350, bet jaunimo grupės gana stiprios. Tikėkimės, kad šis medalis į irklavimo kanalą atves daugiau jaunų atletų“, – savo pagrindinį lūkestį išreiškė K. Taimsoo.

Bronzą laimėję Estijos keturvietės irkluotojai bendrauja su savo šalies žiniasklaida

Irkluotojų sėkmė Rio de Žaneiro medalių įskaitoje pakėlė Estiją į 50 vietą, kuria ji dalinasi su dar šešiomis šalimis.

Lietuva kartu su Gruzija užima 42 poziciją.

Primename, kad ketvirtadienį sidabrą laimėjo Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis, bronzą pelnė Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)