Kitose ketvirtfinalio porose britė Victoria Pendleton 2:0 pranoko baltarusę Olgą Panariną, australė Anna Mears taip pat 2:0 buvo pajėgesnė už Liubov Šuliką iš Ukrainos, o kinė Shuang Guo 2:1 palaužė Lisandrą Guerrą Rodriguez iš Kubos.

Pusfinalio ir finalo važiavimai vyks antradienį 18 val. 30 min. - 20 val. 30 min. Pusfinalyje varžysis V. Pendleton ir K. Vogel bei A. Mears ir Sh. Guo.

Ketvirtfinalio eiga:

Pirmame važiavime pirma į priekį pajudėjo K. Vogel, o S. Krupeckaitė laukė progos atakai. Tačiau vokietė atidžiai sekė kiekvieną lietuvės veiksmą ir neleido jai išsiveržti į priekį bei finišavo pirma - 1:0.

Antrame važiavime S. Krupeckaitė vėl leido pirmoje distancijos pusėje pirmauti varžovei, tačiau mūsiškės taktika ir vėl nepasiteisino - ji vokietei finiše nusileido 0,013 sek. ir pralaimėjo ketvirtfinalio dvikovą 0:2.

Lietuvė atsitiesė paguodos važiavime dėl 5-8 vietų, kur nugalėjo tiek L. Guerrą Rodriguez, tiek L. Šuliką, tiek tiek O. Panariną ir užsitikrino penktą poziciją.

* * *

Primename, kad varžybų pradžioje lenktynėse laikui S. Krupeckaitė nuotolį įveikė per 11,234 sek. ir užėmė aštuntą vietą. Ši poziciją ir lėmė lietuvei varžovę sprinto 1/16 finalo etape. Ja tapo 11-ą vietą užėmusi olandė Willy Kanis (11,322). Mūsiškė įveikė priešininkę ir pateko į aštuntfinalį, o jame sumaniai taktiškai nugalėjo baltarusę Olgą Panariną.

Londone S. Krupeckaitei nesėkmingai susiklostė keirino rungtis, kurioje būdama viena favoričių mūsiškė užėmė septintą vietą.

Uteniškei S. Krupeckaitei priklausė du pasaulio rekordai, savo kolekcijoje ji turi 12 planetos pirmenybių medalių.

S. Krupeckaitė olimpinėse žaidynėse yra dalyvavusi jau du kartus: arčiausiai tikslo lietuvė buvo 2004 metais Atėnuose, kuomet 500 m lenktynėse laikui liko per žingsnį nuo medalio ir turėjo tenkintis ketvirtąja vieta.

Olimpiniame Pekine S. Krupeckaitė jau buvo tarp pretendenčių į sprinto rungties medalį, tačiau ketvirtfinalyje nusileido amžinai savo varžovei V. Pendleton iš Didžiosios Britanijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (526)