Mums belieka pridurti, kad ketvirtadienis buvo puiki diena būti Simonu Biliu. Sutapimas, ar ne, tačiau S. Bilis visada plaukia tą patį vakarą, kai dėl apdovanojimų varžosi ir S. Biles. Tik jeigu pirmą kartą antradienį 22-ejų lietuviui nepasisekė ir 100 metrų distancijoje laisvuoju stiliumi jis liko 30-as, tai ketvirtadienį mūsų šalies plaukikas pranoko pats save, per vieną dieną du kartus pagerindamas jau dumbliais ir maurais pasidengusį Lietuvos rekordą ir iškopdamas į 50 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi finalą.

Jau kvalifikacijoje (22,01 sek.) jis gerino nuo 1994 m. Raimundui Mažuoliui priklausiusį šalies rekordą (22,08 sek.), o pusfinalyje kartelę iškėlė dar aukščiau – 21,71 sek. Po šio plaukimo S. Bilis žurnalistams sakė net nebežinąs savo galimybių ribos.

S. Biles ketvirtadienio vakarą iškovojo antrą aukso medalį, užtikrintai triumfavusi sportinės gimnastikos daugiakovės asmeninėse varžybose. Po pergalės JAV žiniasklaida jau vadina 19-metę sportininkę „geriausia visų laikų gimnaste“ – pasaulio čempionatuose ji jau laimėjusi 14 medalių, iš jų – 10 aukso, o dabar savo epopėją pradėjo ir olimpinėse žaidynėse. Dar ji dalyvaus trijuose finaluose asmeninėse varžybose – atraminio šuolio, pratimuose ant buomo ir laisvuosiuose pratimuose. Gaila, tačiau šį kartą jos pasirodymų laikas nebesutaps su S. Bilio – mūsiškis finale grumsis jau šį vakarą.

S. Biles galutinio rezultato ketvirtadienį 2,1 balo persvara prieš sidabro medalį iškovojusią tautietę Aly Raisman yra didesnė nei šios rungties visų olimpinių žaidynių čempionių nuo 1980 metų pranašumo prieš artimiausias varžoves bendra suma.

Savo ruožtu 20-metė S. Manuel tapo pirmąja afroamerikiete, laimėjusia individualią plaukimo rungtį Olimpinėse žaidynėse. Ji ir kanadietė Penny Oleksiak pasidalijo aukščiausią apdovanojimų pakylos vietą, prestižinėje 100 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje pasiekusios olimpinį rekordą – 52,70 sek.

Visai gali būti, kad šeštadienį paryčiais, 4 val. 44 min., kai vyks vyrų 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi finalas, pasaulis sužinos ne tik apie Rio de Žaneiro olimpinę čempionę iš JAV S. Biles. Jau po pusfinalio S. Bilis bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje buvo labai populiarus tarp amerikiečių žurnalistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)