Tai paaiškėjo ketvirtadienio Seimo posėdžio metu. Konservatoriaus S. Jovaišos orakulo sugebėjimus atskleidė teisingumo ministras, socialdemokratas Juozas Bernatonis.

„Pasinaudodamas proga, aš noriu padėkoti kolegai S. Jovaišai, kad jis man teisingai išprognozavo būsimas rungtynes su Prancūzija. Aš manau, kad mes šiandien visi džiaugiamės vakarykšte pergale“, - Vyriausybės valandos metu, paprašytas pakomentuoti antstolės veiksmus areštuojant Kauno savivaldybės sąskaitas, pareiškė J. Bernatonis.

Nors ministro pareiškimas daugelį parlamentarų pralinksmino, tuo neliko patenkintas klausimą apie situacijos Kaune uždavęs konservatorius Rytas Kupčinskas – Kauno mero Andriaus Kupčinsko tėvas. Konservatorius, išgirdęs lakonišką J. Bernatonio komentarą, jog dėl antstolės Sonatos Vaicekauskienės veiksmų bus atliktas tyrimas, replikavo neprašęs ministro, kad šis pasidalintų įžvalgomis apie S. Jovaišos talentą.

Suklydo tik vieną kartą

Pats orakulo reputaciją pelnęs parlamentaras DELFI teigė nesureikšminantis savo nuopelno J. Bernatoniui – esą tiesiog džiugu, kad jo prognozę išgirdęs ministras krepšinį žiūrėjo kiek mažiau nervindamasis.

„Aš jam įrodžiau, ir labai nesunkiai, kad Lietuva laimės. Ir jisai ramus nuėjo žiūrėti – tai tiek“, - kuklinosi S. Jovaiša.

Paklaustas, ar bandė prognozuoti kitų Lietuvos rinktinės rungtynių Eurobasket 2013 baigtį, politikas atskleidė suklydęs tik vieną kartą – lietuvių fiasko vos nepasibaigusiose rungtynėse su Bosnijos ir Hercegovinos komanda jis pranašavo mūsiškių pergalę. Tuo tarpu pirmąjį kartų pralaimėjimą serbams Seimo narys prognozavo teisingai.

„Neatspėjau baigties tiktai su bosniais. O su serbais aš galvojau, kad mes galime užkliūti. Ir iš karto sakiau, kad tai bus kova dėl pirmos vietos grupėje. Bet dar įsimaišė „braliukai“, kurie mums padėjo ir būnant tretiems patekti (į antrąjį etapą – DELFI) su auksiniu tašku“, - sakė S. Jovaiša.

Mato Lietuvos rinktinę finale

S. Jovaiša DELFI atskleidė kolegoms parlamentarams pateikęs specialią prognozę. Tiesa, su nemenka humoro doze.

„Vakar visi čia išsigandę buvo. Tai turėjau kažkaip padrąsinti žmones. Pasakiau, kad mes žaisime finale. Tik nepasakiau, kokiame finale ir kuriais metais“, - nusijuokė Barselonos olimpinėse žaidynėse bronzą pelniusios Lietuvos rinktinės narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)