„Ketvirtfinalyje tikimės gerų rungtynių. Kuo sunkiau jie žaidžia tuo geriau – bus labiau susikaupę, bus pasiruošę. Manau, lietuviai gerai žinos savo varžovą – trenerių nemažai, bus gerai išanalizavę. Tikimės gerų rungtynių, nes rinktinė, kaip ir rašo, kaip ir kalba, įsibėgėja. Buvo sunki grupė, sunkiai sekėsi ir visų susikaupimas, koncentracija dabar duoda rezultatą“, - sakė S. Štombergas.

Ne vienerius metus Lietuvos rinktinei atidavęs buvęs krepšininkas pastebėjo, kad šiandien kautis reikia su visais varžovais nežiūrint į šalies vardą.

„Aš didelių problemų nematau. Čia yra krepšinis, yra sunku ir su visais dabar reikia žaisti, nes visi moka žaisti. Šiuo metu komanda po kelių rungtynių įsivažiuoja, nes žaidėjai pradeda jausti vienas kitą. Pasiruošimo etapas vis tiek daugiau skirtas žaidėjų paieškai, kas pateks į komandą, kas nepateks. Todėl šis etapas neduoda to, ko reikėtų. Kiek dabar rinktinė jau praėjo etapų, tai treneris atsirinko žaidėjus ir kiekvienas supranta savo rolę, supranta trenerį. Sakyčiau, kad komanda dar neparodė viso savo potencialo ir gali žaisti geriau, nei šiuo metu“, - įsitikinęs specialistas.

Apskaičiuota, kad į Slovėniją neatvažiavo daugiau nei pusšimtis krepšininkų. S. Štombergas pripažino, kad ir „Žalgiris“ susiduria su problemomis dėl rinktinei atstovaujančių žalgiriečių.

„Čia vienas iš esminių dalykų, kad daug pagrindinių žaidėjų neatvažiavo į šį čempionatą. Tai problemos, tai komandos neišleidžia, tai ruošiasi sezonui ir negali atvažiuoti. Tai tikrai nelengva. Matote, kada baigiasi čempionatas ir kada žaidėjai atvyks į klubus.

Mes irgi laukiame Roberto Javtoko, Martyno Pociaus ir galbūt Kšyštofo Lavrinovičiaus atvažiavimo. Jau nebus laiko kada pasiruošti, kada suprasti mūsų trenerį, perprasti sistemų ir iškart žaisti. Tikrai yra sunku. Jie yra pike ir po piko yra tam tikras „sėdimas“. Ir vėl juos varyti ir reikalauti maksimumo. Pagal save žinau, kad krenti į duobę ir įsivažiuoti sezono metu yra sunku. Gali pasipilti traumos, o nusaugoti žaidėją yra sunku – visi nori rezultatų. Žiūrovai nori, treneriai nori, rėmėjai nori“, - sakė „Žalgirio“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)