Pasaulio futbolo čempionato šeimininkai švenčia. Po įspūdingo starto 5:0 prieš Saudo Arabiją ir įtikinamos pergalės 3:1 prieš Egiptą Rusijos futbolininkai viena koja atkrintamosiose varžybose. Vietą aštuntfinalyje Stanislavo Čerčesovo auklėtiniams garantuotų Urugvajaus pergalė arba lygiosios su Saudo Arabija.

„Jei reglamente būtų parašyta, kas pirmieji turnyre pelnys 8 įvarčius, bus paskelbti pasaulio čempionais, tai mes jais jau būtume tapę. Kol kas žengėme pirmą žingsnį. Toliau – Urugvajus. Tai visiškai kito lygio komanda. Reikia koreguoti sudėtį ir taktiką, kuri leistų šiose rungtynėse sėkmingai žaisti“, – kalbėjo S. Čerčesovas.

Klausykite, įveikėme Egiptą, kuris ne visuomet „blizgėjo“, o patekti į pasaulio čempionatą jiems buvo išties sudėtinga užduotis. Manau neteisinga būtų šaukti „valio“ ir dėl pergalės prieš „vaikų darželį“. Laukia Urugvajus ir komandos atkrintamosiose varžybose. Tuomet ir pažiūrėsime, ir įvertinsime rinktinę, pamatysime, kokių turime trūkumų
Andrejus Kančelskis

Paklaustas, ar neketina kažkam iš pagrindinių žaidėjų leisti pailsėti, treneris atrėžė, kad tokiais dalykais neužsiiminėja.

Iš karto po antrosios pergalės A grupėje Rusijos nacionalinė ekipa išskrido į Maskvą, o sostinėje sirgaliai surengė tikrą šventę miesto centre. Į gatves išėjo ne tik rusų, bet ir kitų šalių sirgaliai.

Buvęs „Manchester United“ žaidėjas Andrejus Kančelskis teigė, kad kažkam tokios pergalės yra didelis džiaugsmas, tačiau nereikia sustoti ir stengtis laimėti medalius.

„Klausykite, įveikėme Egiptą, kuris ne visuomet „blizgėjo“, o patekti į pasaulio čempionatą jiems buvo išties sudėtinga užduotis. Manau neteisinga būtų šaukti „valio“ ir dėl pergalės prieš „vaikų darželį“ (Saudo Arabiją – red.). Laukia Urugvajus ir komandos atkrintamosiose varžybose. Tuomet ir pažiūrėsime, ir įvertinsime rinktinę, pamatysime, kokių turime trūkumų“, – kalbėjo jis.

Tuo metu visus šansus patekti į kitą etapą praradusios Egipto rinktinės laukia permainos. Šios šalies žiniasklaida jau paskelbė, kad po paskutinių grupės rungtynių su Saudo Arabija iš trenerio pareigų bus atleistas Hectoras Cuperis.

Tiesa, H. Cuperio sutartis su Egipto futbolo federacija ir taip baigiasi po šio pasaulio čempionato. 62 metų treneris buvo žmogus, po 28 metų pertraukos atvedęs Egipto rinktinę į planetos pirmenybes. Žiniasklaida teigia, kad dar pavasarį su specialistu mėginta kalbėtis dėl kontrakto pratęsimo, tačiau derybos buvo nesėkmingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)