Rusijos komanda pirmavo po Alano Dzagojevo įvarčio – jau trečiojo pirmenybėse (jis tapo rezultatyviausiu turnyre), bet antrame kėlinyje gražiu smūgiu santykį išlygino Jakubas Blaszcykowskis. Vėliau abi ekipos turėjo galimybių išplėšti pergalę, tačiau jomis nepasinaudojo.

Šis rezultatas lėmė, kad dvi komandos iš A grupės keliausiančios į ketvirtfinalį paaiškės tik paskutiniame ture. Šeštadienį grupės lyderė Rusijos rinktinė (4 tšk.) susitiks su Graikijos futbolininkais (1 tšk.), o lenkai (2 tšk.) išmėgins jėgas su čekais (3 tšk.).

Kovoje dėl vietos kitame etape Rusijos nacionalinei komandai pakaks ir lygiųjų, bet klausimas, ar antrame kėlinyje akivaizdžiai pavargusiems rusams užteks laiko atsistatyti, lieka atviras. Tai po mačo pažymėjo ir rinktinės kapitonas Andrejus Aršavinas.

„Antrame kėlinyje žaidėme labai atvirą futbolą ir taip suteikėme lenkams galimybę atsigriebti kontratakose, kuo jie ir pasinaudojo. Mes buvome kiek pavargę ir nesugebėjome spausti varžovų taip, kaip norėjome“, – sakė Rusijos komandos saugas.

„Lenkijos komanda šiandien žaidė puikiai, rizikuodama prarasti bet kokius šansus žengti į kitą etapą. Mes jiems leidome sukurti per daug progų atakoms. Tai reiškia, jog turime sustiprinti savo gynybą. Mes taip pat žaidėme gerai, įmušėme ir turėjome daug progų antrame kėlinyje. Apibendrinus, lygiosios mums – geras rezultatas“, – analizavo Rusijos rinktinės vyriausiasis treneris Dickas Advocaatas.

Geriausiu susitikimo žaidėju buvo pripažintas Lenkijos rinktinės įvarčio autorius J. Blaszczykowskis.

„Tikra tiesa, kad įmušus išlyginamąjį įvartį komanda įgauna papildomos energijos. Mūsų treneris parengė gerą taktiką, kurios sėkmingai laikėmės. Įrodėme, kad galime gerai žaisti ir pasiekti gerų rezultatų. Aistruoliai labai prisideda prie mūsų sėkmės, tad turime tikėti savo jėgomis“, – po susitikimo džiūgavo saugas.

„Mes vis dar liekame kovoje dėl patekimo į ketvirtfinalį ir pateksime ten, jeigu paskutinėse rungtynėse iškovosime pergalę. Kausimės iki galo“, – pažadėjo vienos iš turnyro šeimininkių komandos žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)