Nors apie atakų lyderius dar nekalbama, patyrusiam R. Kaukėnui tikriausiai numatytas svarbus vaidmuo.

Paklaustas, ar yra ramus dėl vietos rinktinėje, R. Kaukėnas atsakė kukliai.

„Rinktinės treneriai spręs, ar tinka žaidėjas komandai, ar ne“, - R. Kaukėno žodžius cituoja „Lietuvos rytas“.

34-erių metų R .Kaukėnas prisidėjo prie į rinktinę grįžusių veteranų – Šarūno Jasikevičiaus, Dariaus Songailos, brolių Lavrinovičių – ir pirmą kartą nuo 2008-ų vasaros vilki nacionalinės komandos marškinėlius.

Atakuojančiojo gynėjo pozicijoje rungtyniaujančiam krepšininkui Kęstutis Kemzūra gali patikėti ir lengvo krašto puolėjo poziciją.

„Šią poziciją dalysis Martynas Pocius, Mindaugas Lukauskis, Renaldas Seibutis. Galbūt teks ir R. Kaukėnui”, – sakė K. Kemzūra.

– Ar esate ramus dėl vietos dvyliktuke?

– Mes ne pirmąkart atvažiuojame į rinktinę. Kas čia atvyksta, tas aukojasi. Čempionatas vyks Lietuvoje ir niekas naiviai nežiūri į šį reikalą. Dar tik pradėjome sportuoti, tad sunku kalbėti, kieno kokia sportinė forma. Rinktinės treneris spręs, ar tinka žaidėjas komandai, ar ne.

– Ar dėl to, kad žaisite gimtinėje, nejaučiate dar didesnio spaudimo?

– Spauda apie šį čempionatą daugiau rašo, rėmėjų daugiau, o ir patys žmonės daugiau kalba. Bet mums tai nieko nekeičia. Malonu žaisti namie, - R. Kaukėnas teigė dienraščiui „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją