Dopingo kontrolieriai jau tikrino irkluotojas Donatą Vištartaitę ir Mildą Valčiukaitę. Abiems sportininkėms per pastarąjį mėnesį tai buvo jau ketvirtas testas, sportininkės tikrintos ir Lietuvoje.

Olimpiniame kaimelyje dopingo kontrolieriai susirado ir irkluotojus Saulių Ritterį ir Mindaugą Griškonį – olimpiečiams tai taip pat buvo jau ketvirtas kartas, kada teko duoti mėginius dopingo kontrolei.

Irklavimo rinktinės vadovo Egidijaus Balčiūno teigimu, irkluotojai taip dažnai tikrinami, nes tyrimus inicijavo ir Tarptautinė irklavimo federacija, Tarptautinis olimpinis komitetas, Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių organizacinis komitetas, irkluotojus Lietuvoje tikrino ir Lietuvos antidopingo agentūra.

Sekmadienį olimpinės rinktinės gydytoja Alma Kajėnienė į dopingo kontrolės punktą lydėjo ir plaukiką Daną Rapšį. Gydytojos teigimu sportininkai į patikrinimus reaguoja ramiai, nes patikrinimai vyksta įprastai. Į procedūras juos lydį gerai su dopingo kontrolės tvarka susipažinę olimpinės rinktinės medikai.

Olimpinių žaidynių metu bus patikrinta iki 4,5 tūkst. šlapimo ir 1 tūkst. kraujo mėginių. Kaip ir ankstesnėse žaidynėse bus tikrinami visi medalių laimėtojai ir 4-5 vietas užėmę sportininkai. Rio de Žaneire dirba daugiau nei 200 dopingo kontrolierių.

Irkluotojus stabdo Rio bangos

Lietuvos irkluotojai antrą dieną dėl stipraus vėjo ir didelio bangavimo negalėjo treniruotis Rio de Žaneiro vandenyse. Sportininkai per dieną treniruojasi du kartus, tad jau prarado keturias treniruotes.

Vyriausiojo irklavimo rinktinės trenerio Mykolo Masilinio teigimu, tokios oro sąlygos mūsų sportininkams yra įprastos ir jei panašus bangavimas būna Trakuose – irkluotojai treniruojasi, todėl brazilų sprendimas neleisti pirmadienį irkluotojams treniruotis vandenyje kiek sugadino sportininkams nuotaiką.

Grįžę iš irklavimo bazės sportininkai treniruosis sporto salėje. Jei oro sąlygos