Draugiškos rungtynės ir net oficialiaus turnyro pradžia vėluoti mėgstančiai Ispanijai reiškia mažai – tai Pau Gasolis ir kompanija eilinį kartą pademonstravo Rio de Žaneire, o po Europos čempionų kojomis šįsyk krito bejėgė Lietuva.

Kaip ir pernai Senojo žemyno pirmenybių finale Lilyje, Sergio Scariolo auklėtiniai nuo pirmų minučių ėmė dominuoti aikštėje, o antroje rungtynių pusėje trypė lietuvius nepadoriu skirtumu.

Tiesa, B grupėje pirmąsyk po trijų pergalių suklupusiai Lietuvos rinktinei nesėkmė – kad ir kokia skaudi bebūtų – lemiamos turnyrinės įtakos neturi. J. Kazlausko ekipa vis dar gali užsitikrinti lyderių poziciją, jei paskutiniame pirmo etapo mače pranoks kroatus.

Tuo metu ispanai (2/2) viena koja jau kabojo virš bedugnės – įveikti lietuvius jie tiesiog privalėjo, mat olimpiadą buvo pradėję dviem pralaimėjimais iš eilės.

– Kas nepavyko Lietuvos rinktinei, kad rezultatas – toks baisus? – po mačo paklausėme J. Kazlausko

– Niekas nepavyko.

– Kodėl?

– O, jeigu tik žinočiau tai. Tada kažką pakeisčiau, gal kas ir pavyktų. Bet... Tiesiog žaidėme kaip klasės komanda prieš profesionalus.

– Ar žaidėjų galvose tikrai nėra ispaniško komplekso?

– (Po pauzės – Krepšinis.lt) Nežinau. Nenoriu spėlioti ir kalbėti to, ko nežinau.

– Jums pikta dėl žaidimo ar dėl to, kad komanda nuleido rankas?

– Dėl visko. Pikta, kad nesikovėme, pikta dėl rezultato, pikta dėl viso Lietuvos krepšinio (reputacijos – Krepšinis.lt).

– Turbūt žinojote, kad Ispanija lemiamas rungtynes ir žais kaip lemiamas?

– Žinojome. Bet mes visada sakome, kad kiekvienas mačas yra lemiamas. Jie pataikė 50 proc. tritaškių, o mes visur atsilikdavome: greičiu, jėga, mums nuo galvų ėmė kamuolius, kartojo metimus. Lyg kokie mokyklinukai būtume.

– Ką daryti po tokio mačo?

– Reikia bizūno, bet juk jie – suaugę vyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (535)