Kol žūtbūtinio mačo pradžioje lietuviams sunkiai sekėsi regzti atakas, Australijos krepšininkai, daugiausiai tritaškių pagalba, ėmė tolti (9:18). Nors mūsiškiams ir pavyko įsižaisti, itin skaudų tolimą dūrį per Antano Kavaliausko rankas ir dar aidint kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai paleido M. Dellavedova – 17:26.

Antrame ketvirtyje J. Kazlausko auklėtiniai ėmė vis labiau klimpti, o su emocijomis nesusitvarkęs Jonas Mačiulis dar užsidirbo ir techninę pražangą. Vienu metu komandas skyrė net 22 taškai (24:46)...

Su 18 taškų deficitu ir trenerių pastabomis ant „Carioca 1“ arenos parketo sugrįžo nusiteikę kovingai, bet Arono Bayneso dėjimas ir P. Millso šaltakraujiškas tolimas metimas (43:62) vėl parbloškė lietuvius atgal.

Per likusias 13 min. žiūrovai stebuklo neišvydo, o finalinis teisėjo švilpukas paskelbė, kad Australijos rinktinė važiuoja į pusfinalį, o Lietuvos rinktinė – namo.

„Subyrėjome, dar galbūt kažkiek emocijos po paskutinių rungtynių prisidėjo. Kartais darai, bet nepavyksta. Momentais atrodo, kad bandai, kabiniesi, bet vis tiek... Sunku kažką sakyti, nėra pasiteisinimų – patys pralaimėjome, patys turime tą karčią piliulę nuryti. Žinome, kiek daug krepšinis reiškia Lietuvai – atidavėme visas jėgas, bet kartais taip jau būna.

Rūbinėje viskas labai gerai. Kartais žaidimas aikštelėje neatspindi to, kas yra rūbinėje. Visi esame suaugę vyrai – kokie gali būti pykčiai? Esame olimpiadoje, tarp geriausių komandų, visi nori olimpinio medalio. O jei kažkas kažką pasvaisčiojo, mes negalime ir neturime reaguoti. Turime nulenkti galvas ir prisiimti atsakomybę. Bet galiu nuoširdžiai pasakyti, kad iš visų jėgų stengėmės, tiesiog nepavyko“, – iškart po rungtynių mintimis dalijosi Renaldas Seibutis.

Septintą kartą iš eilės olimpiadoje besivaržiusi Lietuvos krepšinio rinktinė 1992, 1996 ir 2000 metais pasidabino bronzos medaliais, 2004 ir 2008 finišavo ketvirta, o prieš ketverius metus Londone taip pat neperžengė ketvirtfinalio barjero.

Tuo metu australams šios olimpinės žaidynės – jau net 13-os istorijoje, o tarp keturių geriausių komandų jie pateko ketvirtą kartą. Tiesa, iki šiol medalių „kengūroms“ iškovoti dar nėra pavykę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)