Gintaras Krapikas dalino patarimus Domantui Saboniui ir Artūrui Gudaičiui.

„Šiandieną buvo išskaidyta treniruotė. Žaidėjus išskirstėme pagal padėtis. Mažesni užsiima jiems būdingu darbu, didesni krepšininkai dirba atskirai. Artūras ir Domas dar yra jauni vyrukai, tad tuos judesius po krepšiu turi išmokti iki automatizmo. Prieš vakarinę treniruotę peržiūrėsime visi vakarykštę vaizdo medžiagą. Tada dirbsime ir taisysime klaidas, kurių padarėme vakar. Jų dar buvo nemažai.

Kai turime dabar po dvi treniruotes per dieną ir jas abi atliekame krepšinio salėje, tai vieną jų skiriame puolimui, kitą gynybai. Nedirbame viena linkme. Gerindami gynybinį žaidimą dirbame ties komandiniu žaidimu. Treniruotėje skirtoje puolimui dėmesį skiriame ir individualiam žaidėjų paruošimui“, – sakė jis.

Nuo atsarginių suolo pirmąsias rungtynes stebėjęs Robertas Javtokas liko patenkintas saviškių žaidimu su australais:

„Užsivedusi komanda, neturėjome daug pasižaidimo krepšinio salėje, bet iškovojome pergalę prieš tikrai stiprius varžovus. Buvo matyti, kad pas visus daug noro gerai pasirodyti. Aišku, buvo daug broko, bet jei nežiūrėtume į pirmą kėlinį, tai galima sakyti, kad gynyba buvo gera. Iš lauko atėjus į salę jautiesi fiziškai kitaip. Kojos medinės tiek pas mus, tiek pas pirmas rungtynes taip pat žaidusius australus. Tai, kad išlošėme parodo šiokį tokį mūsų charakterį.“

Lietuvos komandos fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas teigė, kad tos medinės kojos pas krepšininkus yra ir dar bus kurį laiką. Pasak jo, krepšininkams įgauti gerą sportinę formą per anksti nereikia.

„Stengsimės, kad krepšininkai pasiektų optimalią, ne geriausią sportinę formą prieš draugiškus turnyrus. Tuomet jau galės jie pajausti patį žaidimą. Kol kas ruošiamės Europos čempionatui, o ne draugiškoms rungtynėms, tad svarbu, kad krepšininkai įdėtų pastangų siekiant įgauti formą reikalingiausiu metu. Skubėti nėra reikalo ir nereikia dabar jau būti visiškai pasiruošusiems“, – teigė jis.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija 80:68;

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija;

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija;

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija;

Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija;

Rugpjūčio 18 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija;

Rugpjūčio 19 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija;

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija;

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija;

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-6 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinės atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)