Pietų Korėjos komandos sudėtis – viena žemiausių planetos čempionate: skaičiuojant ūgio vidurkį, korėjiečiai (194 cm) lenkia tik kitus Azijos atstovus iš Filipinų (191 cm).

Todėl nieko keisto, jog Ispanijoje trenerio Jaehako Yoo komanda kol kas yra viena silpniausių. Trejas pirmas rungtynes D grupėje Pietų Korėja pralaimėjo bendru 62 taškų skirtumu – dar prasčiau sekėsi tik Egipto ir Irano krepšininkams.

„Mums šis turnyras yra didelė proga pasisemti patirties. Mokomės iš tokių europietiškų komandų kaip Lietuva ar Slovėnija“, – sakė J. Yoo, kurio visi dvylika auklėtinių rungtyniauja savo tėvynėje.

Tik keturių korėjiečių ūgis yra didesnis nei du metrai, o aukščiausias tarp jų – vidurio puolėjas Jongkyu Kimas (207 cm).

Neturėdama galingų žaidėjų po krepšiu, Pietų Korėjos ekipa savo žaidimą grindžia metimais iš tolimesnių distancijų. Tiesa, tokį vienpusišką puolimą nesunku „perskaityti“ varžovams, kurie pagrindinį dėmesį skiria gynybai ties tritaškio linija.

Todėl didžiausio kalibro korėjietiškas ginklas kol kas šaudo tuščiais šoviniais: Ispanijoje tikslą pasiekė vos 26 proc. azijiečių metimų, ir pagal šį rodiklį tarp 24 komandų jie yra priešpaskutiniai.

Sėkmingiausiai perimetrą „uždarė“ Australijos krepšininkai, varžovams leidę įmesti vos 55 taškus.

„Susitiksime su nestandartinė komanda, neturinčia aiškiai išreikštų vidurio puolėjų. Bet Pietų Korėjos krepšininkai labai gerai juda be kamuolio, gerai jį skirsto. Visa komanda bet kuriuo momentu pasiruošusi mesti tritaškį. Laukia didelis darbas ties perimetru“, – teigė vienas Lietuvos rinktinės trenerių Gintaras Krapikas.

Padirbėti gal ir reikės, bet Lietuvos komanda turi viską, kad pakeltų sau nuotaiką po nesėkmės rungtynėse su australais ir nepervargtų prieš ketvirtadienį laukiančią kovą su slovėnais, kurioje spręsis galutinės komandų pozicijos D grupėje.

Iki šiol lietuviai ir korėjiečiai oficialiose varžybose buvo susidūrę tik kartą: 1998 metų pasaulio čempionate Jono Kazlausko vadovaujama komanda sutriuškino oponentus 97:56.

Primename, kad rungtynės tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos rinktinių prasidės trečiadienį, 21 val. Lietuvos laiku.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)