Atlikdami tradicinę patikrą ir arenos viduje radę įtartiną kuprinę, jie nusprendė nerizikuoti ir neįleido nei vieno žiūrovo, kol neišsiaiškino, ar „radinys“ nekelia pavojaus.

Keisčiausia, kad evakuoti nebuvo nei žurnalistai, nei patys komandų nariai. Ir ne be reikalo, nes galiausiai paaiškėjo, kad tarnybos ant kojų buvo sukeltos be jokios rimtesnės priežasties.

„Kuprinė buvo rasta viršutiniame aukšte esančiame tualete ant grindų prie šiukšliadėžės. Imdamasi visų saugumo priemonių vietinė policija ir kariai atliko kontrolinį sprogimą“, – rašoma oficialiame žaidynių organizatorių pareiškime.

Pranešama, kad kuprinėje buvo rastas planšetinis kompiuteris, kojinių pora ir švarkas. Atlikus detonaciją, žiūrovai buvo įleisti į rungtynes. B grupės mačas „Carioca 1“ arenoje baigėsi Ispanijos krepšininkų pergale 96:87, po kurios žurnalistai apie sprogimą klausė ir pačių žaidėjų.

„Nežinojome, kas tai buvo – tik išgirdome sprogimą. Galvojome, kad tai galbūt fejerverkų garsas. Tikslios situacijos nežinojome, tik matėme, kad arena tuščia“, – prisiminė Pau Gasolis.

„Buvo kiek keista, kad nėra žiūrovų, bet paskui mums paaiškino situaciją. Sprogimas girdėjosi, bet tikrai ne taip stipriai. Arenos darbuotojai mūsų prašė išlikti ramiems ir nesijaudinti“, – mintimis dalijosi ir Ricky Rubio.

Identiškas incidentas jau buvo įvykęs dviračių varžybų metu šalia finišo linijos, o tai tik iliustruoja, kad saugumas Brazilijos didmiestyje – kaip reikiant sustiprintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)