„Galiu išduoti paslaptį – mūsų startinis penketas truputėlį keisis. Viską pamatysite prieš rungtynes“, – po ketvirtadienio rytinės treniruotės žurnalistams sakė D. Maskoliūnas.

Realiausia, jog mačą ant suolo teks pradėti Š. Vasiliauskui. J. Kazlauskas ne kartą yra nuogąstavęs, jog 188 cm ūgio atakų organizatoriui sunku gintis prieš fiziškai stipresnius ir greitesnius varžovų įžaidėjus.

Būtent toks yra ryškus slovėnų lyderis G. Dragičius, pasaulio čempionate per rungtynes vidutiniškai pelnantis 18,8 taško (aštunta vieta pirmenybėse), atliekantis 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovojantis 3,2 atšokusio kamuolio.

Užduotis dengti Finikso „Suns“ klubo atstovą mačo pradžioje greičiausiai bus patikėta Adui Juškevičiui, nes varginti dviejose pozicijose rungtyniaujančio Renaldo Seibučio dar ir papildomu krūviu gynyboje J. Kazlauskas nenorės. Be Š. Vasiliausko, standartinį Lietuvos ekipos starto penketą sudaro R. Seibutis, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas.

Tuo tarpu Slovėnijos komandoje antruoju smuiku taip pat griežia Dragičius – Gorano brolis Zoranas. Su Mindaugu Kuzminsku Malagos „Unicaja“ (Ispanija) ekipoje rungtyniaujantis puolėjas per mačą vidutiniškai renka 12,8 taško ir 3,5 atkovoto kamuolio.

„Nuo brolių Dragičių Slovėnijos rinktinė labai priklausoma. Goranas – neabejotinas komandos lyderis, bet Ispanijoje matėme ir tokių jų žaidimo atkarpų, kai G. Dragičius prisirinkdavo pražangų, o slovėnai ir be jo sugebėdavo išlipti iš sunkios padėties. Patys žaidėme draugiškas rungtynes prieš Slovėniją be G. Dragičiaus, ir lengva tikrai nebuvo. Slovėnai turi daug kairiarankių, nestandartinių krepšininkų ir žaidžia protingą, gerą krepšinį“, – kalbėjo D. Maskoliūnas.

Perimetro žaidėjų Slovėnijai išties netrūksta, užtat pajėgos po krepšiu – kuklesnės. Dėl kelio skausmų iš rikiuotės iškritus Erazemui Lorbekui, komandos priekinę liniją Ispanijoje sudaro Alenas Omičius, Urošas Slokaras ir Miha Zupanas.

„Išskyrus Omičių, jie neturi kito tikro vidurio puolėjo. Visi – sunkieji krašto puolėjai, labai gerai metantys iš toli. Su Jonu Valančiūnu ir Darjušu Lavrinovičiumi mes vienareikšmiai turime jėgos po krepšiu pranašumą ir bandysime jį išnaudoti“, – teigė D. Maskoliūnas.

Bet svarbiausia, specialisto nuomone, nuo pat mačo pradžios tinkamai judėti ginantis.

„Kaip mes gerai žaidžiame gynyboje, nuo to priklauso rezultatas. Kelių užpulti visada randame, strigti pradedame tada, jei prastai ginamės“, – pastebėjo J. Kazlausko asistentas.

Jis taip pat patikino, jog lietuviai paskutiniame pirmo etapo mače neketina kreipti dėmesio į taškų skirtumą, kuris nulems galutines ekipų pozicijas D grupės turnyro lentelėje.

„Žaisime dėl pergalės, o skaičiavimus paliekame jums“, – sakė D. Maskoliūnas.

Primename, kad rungtynės tarp Lietuvos ir Slovėnijos prasidės ketvirtadienį, 22.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)