Tris valandas trunkančią fechtavimo rungtį Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių organizatoriai nusprendė surengti pagrindinių varžybų išvakarėse.

36-ios sportininkės vieno rato sistema grūmėsi su visomis varžovėmis, o L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės kišenėje dienos pabaigoje buvo 19 pergalių ir 16 pralaimėjimų (214 taškų).

11-ą vietą užėmusi titulą ginanti lietuvė tikėjosi daugiau, bet emocijoms aprimus pripažino, kad ir toks rezultatas – konkurencingas.

„Klaidų buvo nemažai, pabaigoje pralaimėjau kelias kovas iš eilės. Turbūt pasireiškė nuovargis, pradėjau daryti nesąmones. Nesugebėjau savęs priversti atidžiai užbaigti varžybas. Dėl to iškritau iš dešimtuko. Bet treneriai sako, kad rezultatas – normalus. Niekas neprarasta, reikia kovoti. Nežadu pasiduoti“, – DELFI patikino 32-ejų sportininkė.

Ramiau širdyje jai turėjo pasidaryti peržvelgus fechtavimo protokolą. Iš pagrindinių šiuolaikinės penkiakovės favoričių vienintelė vokietė Lena Schoneborn sugebėjo kiek atitrūkti nuo lietuvės (24 pergalės, 244 taškai). Tiesa, ir ją aplenkė lenkė Oktawia Nowacka (27 pergalės, 262 taškai).

„Lena dabar man pavojingiausia, – neslėpė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Bet fechtavimas visada buvo jos arkliukas, nereikėtų stebėtis tokiu rezultatu.“

Kita Lietuvos penkiakovininkė Ieva Serapinaitė po varžybų savo mantą į krepšius kovėsi susigraužusi kur kas smarkiau – olimpinių žaidynių debiutantės akyse kaupėsi ašaros.

I. Serapinaitė pasiekė 15 pergalių (190 taškų) ir užėmė 25-ą vietą.

„Nežinau, kodėl taip... Būna tokių juodų dienų, kai špaga neklauso. Rytoj bandysiu atsverti šiandienos nesėkmę. Jeigu dar pakilčiau į pirmą dešimtuką, būtų fantastika“, – DELFI sakė 21-erių olimpinių žaidynių naujokė.

Tiek jos, tiek L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė pagrindiniai koziriai bus mesti ant stalo kitą dieną. I. Serapinaitės stiprioji pusė – plaukimas, vyresnės komandos draugės – kombinuota bėgimo ir šaudymo rungtis. Sportininkių taip pat laukia loterija traukiant žirgus ir jojimo varžybos, be to, papildomo fechtavimo metu kiekviena galės prisidurti po kelis ar keliolika taškelių.

Į „Juventude“ areną penkiakovininkės daugiau nebesugrįš – penktadienį teks fechtuotis „Deodoro“ stadione. Šiame sporto bazių komplekse praėjusį kovą vykęs pasaulio taurės etapas atvėrė brazilų pasirengimo žaidynėms spragas – dėl dirbtinio apšvietimo trūkumo bėgti teko prietemoje, šaudykla nebuvo paslėpta po stogu, todėl merkęs lietus sugadino kai kurių dalyvių lazerinius pistoletus.

Ar panašūs nesklandumai negresia ir olimpinėse žaidynėse, lietuviai kol kas pasakyti negali.

„Bazės dar nemačiau, nežinau, kaip ji paruošta. Gal dabar leis pašaudyti, tuomet apsidairysiu. O fechtavime iš organizacinės pusės viskas buvo tvarkoje. Gal tik teisėjavimas ne visai tikslus – vieno dūrio man neįskaitė. Bet nieko tokio“, – kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Olimpinėse žaidynėse pagaliau debiutavo ir dar viena lietuvė – Rusijai atstovaujanti Donata Rimšaitė.

Donata Rimšaitė

2011 metais nacionalinę komandą ir pilietybę nusprendusi pakeisti penkiakovininkė tikėjosi startuoti Londono žaidynėse, bet, pagal taisykles, pirma turėjo gauti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) leidimą. Pastarasis bėglės norų nepatenkino ir sutrukdė jos kelionę į Londoną. Atstovauti žaidynėse kitai šaliai 28-erių vilnietė galėjo tik pabėgus trejų metų pereinamajam laikotarpiui.

Regis, nuoskaudų savo tautiečiams D. Rimšaitė iki šiol nepamiršo.

„Lietuviai? Nekalbėsiu, atleiskite“, – DELFI užkalbinta, greitai nusisuko penkiakovininkė.

Fechtavime D. Rimšaitė laimėjo 17 kovų (202 taškai) ir užėmė 15-ą vietą.

Primename, kad vyrų varžybose Lietuvos garbę gins vienintelis penkiakovininkas Justinas Kinderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)