Daugiausiai klausimų žurnalistai pateikė apie 31-erių metų portugalų lyderį Cristiano Ronaldo.

„Jei ir būtų koks nors antri-Ronaldo planas, dar negirdėjau, kad kas nors jį atrado. Neutralizuoti Ronaldo būtų tobula, o sumažinti ir apriboti jo įtaką žaidimui būtų labai gerai“, – teigė strategas.

„Vis dėlto manau, kad Ronaldo turi „six pack'ą“ ne be reikalo“, – pašmaikštavo D. Deschampsas, veikiausiai turėdamas galvoje puikiai fiziškai paruoštą portugalo kūną.

Apskaičiuota, kad UEFA Euro 2016 pusfinalyje C. Ronaldo, mušdamas įvartį į Velso vartus, atsispyrė ir į orą iššoko 76,2 cm, o jo galva tuo metu buvo pakilusi į 261 cm aukštį (portugalo ūgis – 185 cm). Ji buvo atsidūrusi gerokai virš vartų konstrukcijos – skersinio viršus nuo žemės yra pakilęs 244 centimetrus. Po portugalo smūgio galva kamuolys skriejo 71,3 km greičiu, tad Wayne'ui Hennessey atmušti kamuolio nebuvo jokių galimybių.

„Man nereikia sakyti jam panegirikos. Jis – tarp geriausių pasaulyje, jei ne pats geriausias. Kaip gynėjas stengsiuosi gintis prieš Ronaldo kaip ir visi kiti, būti greitas ir prižiūrėti, kur jis juda. Jis manęs negąsdina“, – pareiškė B. Sagna.

„Pergalė yra vienintelis dalykas, kuris rūpi. Ir nėra nieko geresnio už ją. Tiesa, portugalų gynybos trikampis yra labai solidus ir mums bus nelengva jį įveikti“, – pastebėjo D. Deschampsas.

Visgi jis tikisi, kad savo puikų pasirodymą pirmenybėse pratęs rezultatyviausias jų žaidėjas Antoine'as Griezmannas.

„Jis turėjo labai ilgą ir varginantį sezoną. Pasistengiau, kad turnyro pradžioje jam fiziškai nebūtų labai sunku. Antoine'as ne tik pas muša, bet ir priverčia komandą žaisti geriau, jei yra šviežias. Tačiau kaip ir bet kuris puolėjas, jis yra priklausomas nuosavo partnerių“, – komandinių pastangų svarbą pabrėžė treneris.

Jis užsiminė ir apie tai, kad prancūzams gali neužtekti atsigauti dviejų poilsio dienų prieš finalą, nes tai – tiesiog per trumpas laikas. Portugalai čia turės šiokį tokį pranašumą, nes savo pusfinalį žaidė viena diena anksčiau, t. y. trečiadienį.

Be to, pranešama, kad finale aikštėje jau turėtų pasirodyti ir pasveikęs Pepe, kuris praleido paskutinę dvikovą.

Primename, kad Euro 2016 finalo pradžia – sekmadienį 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)