29-ą min. portugalus į priekį išvedė Raulis Meirelesas, o antrajame kėlinyje prasidėjo įvarčių liūtis. 53-ą min. skirtumą padvigubino Simao Sabrosa, 56-ą min. mušė Hugo Almeida, 60-ą min. varžovų triuškinimą pratesė Tiago, 81-ąją – Liedsonas. 87-ą min. kamuolį į vartus siuntė ir Cristiano Ronaldo, o 89-ąją antrą kartą pasižymėjo Tiago.

Mačui vadovavo arbitras iš Čilės Pablo Pozo.

Pirmame ture Portugalijos futbolininkai sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Dramblio Kaulo Kranto vienuolike, o Š. Korėjos futbolininkai 1:2 nusileido grupės lyderei Brazilijai.

Brazilai sekmadienį antrojo turo susitikime 3:1 nugalėjo Dramblio Kaulo Kranto ekipą ir jau užsitikrino vietą aštuntfinalyje.

Po triuškinančios pergalės bilietą į atkrintamąsias varžybas jau beveik turi ir portugalai. Paskutiniame ture jiems pakanka taško mače su Brazilija, o net ir nesėkmės atveju, Dramblio Kaulo Kranto rinktinė turi taip pat itin rezultatyviai sužaisti su Š. Korėja, kad pasivytų Portugalijos ekipą.

Portugalijos rinktinės sudėtis: Eduardo, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao, Miguel, Pedro Mendes, Raul Meireles (70 min. Miguel Veloso),Tiago, Simao Sabrosa (74 min. Duda), Hugo Almeida (78 min. Liedson), Cristiano Ronaldo.

Š. Korėjos rinktinės sudėtis: Ri Myong-Guk, Ri Jun-Il, Ri Kwang-Chon, Pak Chol-Jin, Ji Yun-Nam, Cha Jong-Hyok (74 min. Nam Song-Chol), An Yong-Hak, Pak Nam-Chol (58 min. Kim Kum-Il), Mun In-Guk (58 min. Kim Yong-Jun), Hong Yong-Jo, Jong Tae-Se.

Rungtynės

Portugalai jau 3-ą min. surengė pirmąją ataką – kairiuoju kraštu prasiveržęs Cristiano Ronaldo smūgiavo vartų link, tačiau vartininkas Ri Myong-Gukas kamuolį pagavo nesunkiai.

Vos po kelių minučių korėjiečius gelbėjo tik sėkmė. Po kampinio smūgio Portugalijos komandos gynėjas Ricardo Carvalho galva siuntė kamuolį į vartus, tačiau pataikė į skersinio bei virpsto sandūrą ir varžovai apsigynė.

11-ą min. stiprų atsaką pateikė ir Š. Korėjos vienuolikė, kai be gynėjų priežiūros paliktas An Yong-Hakas iš maždaug 20 metrų stipriai smūgiavo ir kamuolys praskriejo prie pat portugalų vartų virpsto.

Aikštę merkė vis stiprėjanti liūtis, tad futbolininkai nemažai klydo slysdami veja. Š. Korėjos futbolininkai neužsidarė aklinoje gynyboje ir drąsiai atakavo, tik lemiamose atakų stadijose jiems trūko tikslumo. Portugalijos futbolininkų veiksmuose žiojėjo spragos tiek gynyboje, tiek puolime.

Vis dėlto kėlinio viduryje portugalai ėmė vis labiau spausti savo varžovus ir netrukus pasiekė įvartį. 29-ą min. staigiai į baudos aikštelę kirtęs saugas Raulis Meirelesas apibėgo visą sustingusią varžovų gynybos liniją, gavo tikslų perdavimą iš Tiago ir netrukdomas pasiuntė kamuolį į vartus – 1:0.

35-ą min. Š. Korėjos futbolininkai klydo savo baudos aikštelėje ir R. Meirelesas galėjo padvigubintį santykį, tačiau šįkart kamuolį pasiuntė šalia virpsto.

Kėlinio pabaigoje Portugalijos komanda ir toliau aktyviau atakavo, 43-ą min. netoli tikslo buvo C. Ronaldo, kurio smūgiui pritrūko šiek tiek tikslumo, dar po akimirkos R. Meirelesas atakos smaigalyje nesukontroliavo kamuolio.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui pavojingai į vartus smūgiavo Tiago. Š. Korėjos komandą nuo antrojo įvarčio išgelbėjo tik sėkmingas vartininko R. Myong-Guko šuolis. Korėjiečių gynyba vis labiau braškėjo.

Netrukus R. Myong-Gukas nepagavo kamuolio po C. Ronaldo šūvio, tačiau vartininkui talkino suskubę gynėjai, kurie ir likvidavo pavojų.

51-ą min. jau Š. Korėjos futbolininkai atsakė pavojingu epizodu – po baudos smūgio, pasistūmėjęs kamuolį į šoną, Jong Tae-Se pasiuntė jį į artimąjį vartų kampą, o Portugalijos ekipą išgelbėjo patikimas vartų sargo Eduardo žaidimas.

Portugalų spaudimas davė vaisių 53-ą min. Vėl subyrėjusi korėjiečių gynyba bandė likviduoti pavojų baudos aikštelės centre ir dešiniame krašte paliko neprižiūrimą Simao Sabrosą. Gavęs kamuolį puolėjas nedvejodamas pasiuntė jį varžovų vartininkui tarp kojų – 2:0.

Vos po dviejų minučių į Š. Korėjos vartus krito trečiasis įvartis. Greitoje atakoje keturi Portugalijos futbolininkai išbėgo prieš tris varžovų gynėjus, o iš kairiojo krašto tikslu perdavimą gavęs Hugo Almeida iššoko vienas prieš vartininką ir galva pasiuntė kamuolį į vartus – 3:0.

Ketvirtojo įvarčio ilgai laukti neteko. Jau 59-ą min. Portugalijos futbolininkai vėl surengė greitą ataką, kairiuoju kraštu pabėgęs C. Ronaldo atmetė kamuolį į centrą Tiago ir šis tiksliai smūgiavo į apatinį vartų kampą – 4:0 ir visiškai subyrėję Š. Korėjos gynybos veiksmai.

Sutrikusiems korėjiečiams sunkiai sekėsi stabdyti įsibėgėjusius varžovus. Portugalijos futbolininkai ir toliau visas atakas organizavo kairiuoju kraštu, kuriame kamuolius skirstė C. Ronaldo. Po jo perdavimų progų pasižymėjo turėjo ir gynėjas Fabio Coentrao, ir kiti futbolininkai.

Tuo metu puolime, priartėję prie varžovų vartų, Š. Korėjos futbolininkai iškart mėgindavo laimę tolimais smūgiais.

70-ą min. pats C. Ronaldo pabandė smūgiuoti į vartus ir pataikė į skersinį, o dar po akimirkos jo smūgį atrėmė vartininkas.

81-ą min. korėjiečiai patyrė dar vieną smūgį – aikštėje tik pasirodęs Liedsonas pelnė penktąjį įvartį. Ataka vėl prasidėjo kairiame krašte, iš jo perdavimą gavęs Portugalijos rinktinės puolėjas techniškai apsisuko ir pasiuntė kamuolį į vartus – 5:0.

Paskutinėmis rungtynių minutėmis Š. Korėjos agoniją pratęsė C. Ronaldo ir antrąkart pasižymėjęs Tiago. Abu įvarčiai krito po vėl neužtikrintai žaidusių gynėjų klaidų – 7:0.

Statistika

Portugalija – Š. Korėja 7:0 (1:0)

Portugalija: Raul Meireles (29 min.), Simao Sabrosa (53 min.), Hugo Almeida (56 min.), Tiago (60 ir 89 min.), Liedson (81 min.) Cristiano Ronaldo (87 min.).

Smūgiai: Portugalija 29 – 15 Š. Korėja

Smūgiai į vartų plotą: Portugalija 11 – 3 Š. Korėja

Pražangos: Portugalija 17 – 4 Š. Korėja

Kampiniai: Portugalija 5 – 1 Š. Korėja

Nuošalės: Portugalija 3 – 3 Š. Korėja

Kamuolio valdymas: Portugalija 59 proc. – 41 proc. Š. Korėja

Geltonos kortelės: Portugalija 2 – 2 Š. Korėja

Raudonos kortelės: Portugalija 0 – 0 Š. Korėja.

G grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Brazilija 2 2 0 0 5-2 6
2. Portugalija 2 1 1 0 7-0 4
3. Dramblio Kaulo Krantas 2 0 1 1 1-3 1
4. Šiaurės Korėja 2 0 0 2 1-9 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją