Slovėnai nuo pat susitikimo pradžios išsiveržė į priekį, bet pirmojo ketvirčio viduryje Turkijos krepšininkai juos pasivijo (9:9, 12:12). Tačiau kova taškas į tašką tęsėsi neilgai – Slovėnijos ekipa spurtavo 10:0 ir staigiai atitrūko (22:12). Po pirmojo ketvirčio jos persvara siekė 9 taškus (24:15).

Prasidėjus antrajam ketvirčiui Jakos Lakovičiaus tritaškis ir Gorano Jagdniko metimas iš po krepšio padidino skirtumą tarp komandų jau iki 14 taškų (31:17). Netrukus abu šie slovėnai pataikė dar po tritaškį, pasiųsdami Turkijos komandą į gilų nokdauną (37:18).

Tačiau turkai nesiruošė kapituliuoti. Susiėmę Bogdano Tanjevičiaus auklėtiniai įspūdingai spurtavo 14:0 ir kėlinio pabaigoje vėl lipo varžovams ant kulnų (37:32).

Po didžiosios pertraukos tikslus tolimas Samo Udriho metimas leido Slovėnijos rinktinei vėl padidinti savo persvarą iki dviženklės (44:34), tačiau po Hidayeto Turkoglu ir Omero Onano taškų serijos skirtumas tarp ekipų sumenko iki minimalaus (44:43).

Netrukus Semihas Erdenas išvedė Turkijos rinktinę į priekį (48:47), tačiau slovėnų tritaškininkai buvo nesustabdomi. Ketvirčio pabaigoje po kartą iš toli pataikė G. Jagodnikas, S. Udrihas ir J. Lakovičius, o slovėnai vėl nutolo (57:50).

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo nerezultatyviai. Turkai vėl visiškai prisivijo varžovus (61:60), bet slovėnai atsitiesė po Boštjano Nachbaro tritaškio ir taiklaus Urošo Slokaro metimo (60:66).

Tačiau didžiausia rungtynių drama dar buvo priešakyje – likus žaisti 10 sek. S. Udrihas prasižengė prieš tritaškį mečiusį Enderą Arslaną ir šis trimis taikliomis baudomis varžovų persvarą dar kartą sumažino iki minimumo (68:67).

Kitos atakos metu S. Udrihas realizavo tik vieną baudos metimą (69:67) ir Turkijos komandai liko 9 sek. lemiamai atakai. Vis dėlto paskutinis Engino Atsuro tolimas metimas tikslo nepasiekė ir pergalę šventė slovėnai.

Turkija: Ersanas Ilyasova 16 taškų (2/5 trit., 4/6 dvit., 2/2 baudų; 7 atk. kam., 4 rez. perd.), Hidayetas Turkoglu 12, Omeras Asikas ir Enderas Arslanas po 10, Semihas Erdenas ir Omeras Onanas po 7.

Slovėnija: Boštjanas Nachbaras 16 (3/5 trit., 3/3 dvit., 1/2 baudų), Jaka Lakovičius ir Samo Udrihas po 12, Goranas Jagodnikas 11, Primožas Brežezas 7.

F grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis)


1. Slovėnija 4 1 390-344
2. Turkija 4 1 370-338
3. Serbija 3 2 365-357
4. Ispanija 3 2 381-351
5. Lenkija 1 4 355-405
6. Lietuva 0 5 358-424

Komentarai

Omeras Onanas, Turkijos rinktinės žaidėjas: „Žaidėme gerai nuo turnyro pradžios, bet šįkart leidome slovėnams pelnyti daug lengvų taškų. Tačiau, kai vėl ėmėme patikimai gintis, varžovus pasivijome. Tam spurtui išnaudojome daug jėgų. Gera padėtis buvo baigti paskutinę ataką, bet kartais nutinka, kad nepataikai į krepšį.

Mūsų tikslas – čempionato medaliai. Mums nesvarbu su kuo žaisti, nes turėsime įveikti visus varžovus. Kadangi rinktinėje dirbame nuo liepos 17 d., jėgų turėtų užtekti. Graikija žaidžia gerai, bet mes galime juos sustabdyti“.

Bogdanas Tanjevičius, Turkijos rinktinės vyr. treneris: „Per didelį suteikėme pranašumą slovėnams. Mums vėliau pritrūko jėgų. Pergalingas metimas nepavyko, nors ataka buvo gerai parengta. Dabar reikia kuo greičiau atgauti jėgas. Gerbiame Graikijos rinktinę, bet galime žaisti su jais tame pačiame lygyje.

Čia man, treneriui, žaidėjai nori duoti adrenalino antplūdį per tokias rungtynes, kad gyventi nebūtų nuobodu. Nors man geriau, kad jie likus dviems minutėms pirmautų 20 taškų skirtumu“.

Samo Udrihas, Slovėnijos rinktinės žaidėjas: „Sunkios buvo rungtynės. Dar rūbinėje nusprendėme, kad jas laimėsime. Pirmą kėlinį žaidėme labai gerai ir vėliau įgijome 19 taškų skirtumą. Turkai ėmė gintis „aikšte“ ir mes sutrikome, neradome kelių varžovų krepšio link ir padarėme kvailų klaidų. Laimė, pabaigoje suderinome savo žaidimą ir laimėjome“.

Jure Zdovcas, Slovėnijos rinktinės vyr. treneris: „Vėl buvo sunkios rungtynės. Mano auklėtiniai – didvyriai. Nežiūrint į traumas jie kovojo iš visų jėgų. Dabar jau galvojame apie ketvirtfinalį, todėl nėra reikalo komentuoti tai, kas jau už mūsų nugarų. Mače su turkais buvo gerų ir blogų atkarpų. Laimėjome kovą dėl atšokusio kamuolio prieš aukštą turkų komandą. Tai ir buvo raktas į pergalę“.

Ketvirtfinalyje ketvirtadienį susitiks:

Prancūzija – Ispanija
Rusija – Serbija

Ketvirtfinalyje penktadienį susitiks:

Turkija – Graikija
Slovėnija – Kroatija

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją