Triskart šios rungties pasaulio vicečempionė (2008, 2011 ir 2012 m.) ir dukart bronzos medalio laimėtoja (2009 ir 2010 m.) S. Krupeckaitė atrankos varžybose, kuriose dalyvavo 27 dviratininkės, 200 m nuotolį iš eigos įveikė per 10,978 sek. (vid. greitis – 65,585 km/h) ir užėmė dešimtą vietą.

Pagrindinių varžybų pirmo etapo – šešioliktfinalio – paskutiniame, devintame, važiavime S. Krupeckaitė trijų ratų distancijoje kovojo su tituluota australe Anna Meares, kuri atrankoje buvo devinta (10,947 sek.).

32-ejų metų Australijos dviratininkė yra šios rungties Londono olimpinė čempionė, Pekino olimpinė vicečempionė ir 2011 metų pasaulio čempionė. Šį kartą lietuvei pagaliau pavyko pralenkti australę.

„Pasistengiau. Taktika mano buvo tokia, kad nepraleisti jos į priekį, neduoti įsibėgėti, nes ji labai gera, greita sportininkė. Norėjau kuo greičiau ją aplenkti. Gerai pavyko. Jei būčiau ją anksčiau aplenkusi, tai gal būtų reikėję dar mažiau atidirbti. Džiaugiuosi savo kojų galingumu, kurios šiandien manęs nepavedė, kurios leido atlikti galingą spurtą. Labai norėčiau, kad taip būtų ir toliau, nes tai yra pliusas, kurį aš turiu prieš kitas varžoves“, - juokėsi S. Krupeckaitė, kuri šią australę įveikė pirmą kartą karjeroje.

Tiesa, S. Krupeckaitė džiūgauti neketina.

„Tai dar tik pradžia, dar tik įsivažiuojame. Tikiuosi dar dvi dienas varžytis. Nenoriu per daug atsipalaiduoti, nenoriu suteikti per daug vilčių, kad nebūtų kaip vakar. Tiesiog noriu susikaupti tai akimirkai, kuri yra dabar ir čia. Negalvoti, nekelti sau svajonių, nes po to kiekvienas užkliuvimas už akmenuko būna labau skaudus. Pavyko padaryti tai, ko nepavyko keirino rungtyje – ramiai ir laiku priimti sprendimus. O dabar reikia ramiai koncentruotis ir neatsipalaiduoti, nes toliau bus tik sunkiau“, - sakė sportininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)