„Ilga dienelė. Šiandien kentėjo padangos, minus dvi turim. Kaip durniai pasijutom, nes važiuoji, šliauži, o visi tie dideli eina pro šoną net nestabdydami. Išmušė iš vėžių Beno vaizdelis. Užuojauta, tikrai kraupokai atrodė“, – prisipažino greičio ruožo pradžią lenktynininkas.

Jis pridūrė, kad nestojo, mat matė ir organizatorių sraigtasparnį, ir tai, kad abu „Toyota Gazoo Racing Baltics“ ekipažo nariai stovi prie automobilio.


„Bet aš labai šviežiai žinau, ką reiškia nebaigti Dakaro, o dar didesnis reikalas, kad ir sąskaitą parsiveži namo. Nesmagi situacija tikrai. Po tokio vaizdelio palengvėjo dešinė koja šiek tiek. Nes iš tiesų matėm daug mašinų sustojusių, užklimpusių. Tokia išgyvenimo diena“, – sakė V. Žala, pasiteiravęs, ar B. Vanago ekipažas po avarijos sveikas.

Pasak jo, ši avarija buvo priminimas, kad reikia ir finišo, o pamatę tą vaizdą, sulėtino ne vienas ekipažas.

„Toks geras priminimas, kad tas tempas aukštas, kurį visi užsidavė pradžioje, ne visada pasiteisina. Šiandien tikrai buvo tokia diena, kur organizatoriai gaudė, ar tu seki reljefą, ar aklai pasitii užrašais, nes buvo daug pavojingų vietų nepažymėtų. Buvo galima paslysti“, – pasakojo lenktynininkas, pridūręs, kad jo nuomone tos pavojingos vietos tikrai susidarė ne dėl to, kad buvo paplautas gruntas po lietaus.

„Gerai, kad išgyvenome, nes buvo galima tikrai čia likti“, – sakė V. Žala.

Kalbėdamas apie šiame etape buvusias kopas jis neslėpė, kad nors jų buvo ir nedaug, tačiau buvo piktos. Tokias, anot jo, seniai teko kažkur matyti, laimei, kadangi smėlis po lietaus šlapias, sukibimas nėra toks prastas, kaip galėtumei tikėtis.

„Žiauriai atsargiai važiavome, nes turėjome vieną atsarginį ratą, kilometrų buvo likę daug ir net nesupratom, kur tie ratai dyla. Žodžiu, dienelė, kurią reikia pamiršti“, – atsiduso pilotas.

Jis išdavė, kad nemažai buvo tiesių atkarpų, kuriose ne vienas ekipažas lietuvių mėlynai žalią „Mini“ lenkė.

„Labai nervuoja, labai, kai tie visi didieji lenkia. Nes galvoju, kad kažką ne taip darau. Pabandau padaryti geriau ir tada stoju keisti rato“, – juokėsi lenktynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)