Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1:1. Kosta Rikos komandą 52 minutę į priekį išvedė Bryanas Ruizas. Graikai išsigelbėjo teisėjo pridėto laiko pradžioje, kai kamuolį į tinklą pasiuntė Sokratis Papastathopoulos. Nuo 66 minutės Graikijos rinktinė turėjo kiekybinę persvarą - iš aikštės už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas Oscaras Duartė.

Pratęsimo metu Kosta Rikos rinktinė atsilaikė ir viskas sprendėsi 11 m baudinių serijoje. Visi penki baudinių seriją pradėjusios Kosta Rikos komandos futbolininkų smūgiai buvo tikslūs - pasižymėjo Celso Borgesas, B. Ruizas, Geancarlo Gonzalezas, Joelis Campbellas, Michaelas Umana.

Graikų komandoje tiksliai smūgiavo Konstantinos Mitroglou, Lazaros Christodoulopoulos ir Jose Cholevas. Tačiau Theofanio Geko smūgį atrėmė Keyloras Navasas ir ši klaida lėmė Graikijos rinktinės pralaimėjimą.

Kosta Rikos ir Graikijos nacionalinės komandos santykius futbolo aikštėje aiškinosi pirmą kartą istorijoje. Kosta Rikos rinktinė keliauja į pasaulio čempionato ketvirtfinalį pirmą kartą šalies istorijoje!

Graikija savojo šanso pirmą kartą patekti į planetos futbolo pirmenybių ketvirtfinalį neišnaudojo.

Rezultatas:

Kosta Rika 1 - 1 Graikija

52' [1-0] Bryan Ruiz
90' [1-1] Sokratis Papastathopoulos

11 m baudinių serija (5:3):

[1-0] Celso Borgesas
[1-1] Konstantinos Mitroglou
[2-1] Bryan Ruiz
[2-2] Lazaros Christodoulopoulos
[3-2] Geancarlo Gonzalez
[3-3] Jose Cholevas
[4-3] Joel Campbell
[4-3] Theofanis Gekas nerealizavo baudinio
[5-3] Michael Umana

Rungtynių statistika (Kosta Rika - Graikija):

Įvarčiai: 1 - 1
Smūgiai: 6 - 24
Smūgiai į vartus: 2 - 13
Kampiniai: 3 - 11
Nuošalės: 0 - 10
Pražangos: 23 - 16
Geltonos kortelės: 6 - 2
Raudonos kortelės: 1 - 0
Kamuolio kontrolė: 43 proc. - 57 proc.

Rungtynių eiga:

Puikų žaidimą šiame čempionate demonstruojanti Kosta Rikos ekipa užėmė pirmą vietą D grupėje. Pirmose rungtynėse 3:1 nugalėta Urugvajaus rinktinė, o antrose rezultatu 1:0 patiesta ir Italijos komanda. Paskutinėse grupės rungtynėse Kosta Rika lygiosiomis 0:0 sužaidė su Anglijos futbolo žvaigždėmis.

Kieta gynyba nuolat garsėjantys Graikijos futbolininkai pirmajame C grupės mače net 0:3 pralaimėjo Kolumbijos komandai. Po to graikai lygiosiomis 0:0 sužaidė su Japonijos rinktine. Antrą vietą grupėje Graikijos komanda užsitikrino paskutinėse dramatiškai pasibaigusiose rungtynėse su Dramblio Kaulo Kranto komanda. Graikai laimėjo 2:1, o pergalingą įvartį jau teisėjo pridėto laiko pabaigoje iš 11 m. baudinio pelnė Georgios Samaras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (877)