Problemos – ir po krepšiu, ir toliau nuo jo

Slovėnijos rinktinės veterano Jakos Lakovičiaus dvitaškis likus beveik 3 sekundėms iki mačo pabaigos atėmė iš Klaipėdos areną sausakimšai užpildžiusios publikos galimybę pasveikinti savo numylėtinius su pirma pergale 2011 metais.

„Nežiūrint į tai, kad žaidėme pirmas kontrolines rungtynes ir susitikome su pajėgia Slovėnijos komanda, pralaimėti vis tiek sunku. Visi nusiminę, nes daugiau nei dvi savaites labai sunkiai dirbo. Buvo gerų atkarpų, buvo ir prastesnių, kuomet trūko gerų mūsų sprendimų. Dėl to žaidimas taip ir bangavo“, - po dvikovos kalbėjo K. Kemzūra.

Įpusėjus antram kėliniui lietuviai buvo įgiję dviženklę persvarą (47:37), bet jau ketvirtas draugiškas rungtynes žaidę slovėnai palaipsniui ištirpdė skirtumą. Dar kartą Lietuvos komanda spustelėjo varžovus po pertraukos, tačiau trenerio Božidaro Maljkovičiaus ekipa ir vėl laiku sureagavo bei laimėjo kovą taškas į tašką mačo pabaigoje.

„Kol kas mūsų pasiruošimas nėra šimtaprocentinis. Dėl to turbūt naivu buvo tikėtis, kad išvengsime klaidų, kurios mus ir pražudė (lietuviai suklydo 23 kartus – DELFI), tritaškių pataikymas irgi buvo blogas (19 proc.). Taip pat strigome žaisdami prieš aikštės gynybą, tačiau turiu prisipažinti, jog tam iki šiol daug dėmesio ir neskyrėme.

Verčia susirūpinti tai, kad slovėnai po mūsų krepšiu atkovojo 13 kamuolių. Dėl to kalti ne tik aukštaūgiai, bet ir „mažiukai“, kurie neatitverdavo savo ginamųjų“, - aiškino Lietuvos komandos strategas.

Gynyba sukėlė klaustukų

Puolime lietuvių gretose daugiausiai iniciatyvos šįsyk rodė aukštaūgiai Darjušas Lavrinovičius (14 taškų) ir Darius Songaila (10 tšk.) bei įžaidėjas Mantas Kalnietis (9 tšk.).

Vis dėlto Slovėnijos komandai sklandžiau pavyko surasti savus lyderius: gynėjai Goranas Dragičius (20 tšk.) ir J. Lakovičius (19 tšk.) antroje rungtynių dalyje buvo pagrindiniai slovėnų pergalės kalviai. Be to, K. Kemzūra išskyrė ir patikimai po krepšiais besigrūmusius priekinės linijos žaidėjus Erazemą Lorbeką bei Urošą Slokarą.

„Su šiais krepšininkais nesusitvarkėme. Bandėme keistis ginamaisiais, bet šis žaidimo elementas dar nenušlifuotas. Vaizdas aikštėje vertė susimąstyti: taip gintis negalime“, - pripažino K. Kemzūra.

Penketų variacijų – begalė

Treneris pirmoje dvikovoje gausiai keitė krepšininkus, norėdamas susidaryti įspūdį apie jų galimybes prasimušti į galutinę komandos sudėtį. Jau pirmame kėlinyje aikštėje pabuvojo devyni žaidėjai, o iki pertraukos ant parketo bent trumpam buvo žengę visi dvylika lietuvių.

Paklaustas, koks penketas pasirodė geriausiai, rinktinės vairininkas išskyrė mačą pradėjusių krepšininkų – M. Kalniečio, Rimanto Kaukėno, Simo Jasaičio, Kšyštofo Lavrinovičiaus ir Roberto Javtoko – žaidimą.

„Starto penketas pradėjo neblogai, iškart po pertraukos pasirodę krepšininkai – taip pat. Bet viską reikia detaliau paanalizuoti: variacijų gali būti labai daug. Kalbant apie konkrečius žaidėjus, nenorėčiau nieko išskirti, tik Mindaugas Lukauskis sublizgėjo perimdamas kamuolius. Kitiems dar trūksta žaidybinės praktikos.

Prieš rungtynes pasakiau žaidėjams, kad ne tik šie du kontroliniai mačai lems, kuriems kandidatams teks palikti stovyklą. Tam tikrą nuomonę jau esu susidaręs: juk matydavau visus krepšininkus du kartus per dieną. Šiaip ar taip, sprendimas bus nelengvas“, - dėstė K. Kemzūra.

Treneris taip pat pasidžiaugė triukšmingai lietuvius palaikiusiais daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų, tarp kurių buvo ir praeityje nacionalinę komandą treniravę Antanas Sireika bei Jonas Kazlauskas, po operacijų sveikstantys krepšininkai Linas Kleiza ir Jonas Mačiulis.

„Savo kolegoms pasakiau, kad turbūt susimaišėme: gal Europos čempionatas prasideda jau šiandien, - šypsojosi specialistas. – Kita vertus, tikrai nemalonu pralaimėti stebint tokiai publikai. Bet galbūt tai mums padės mums pajusti realybę. Mūsų žaidimas turėtų tik gerėti“, - užbaigė K. Kemzūra.

Antrą kontrolinį susitikimą Lietuvos rinktinė Klaipėdoje žais šeštadienį, kuomet jos varžove bus Čekijos komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją