Artėjant lemiamoms grupės rungtynėms su Argentina, gimtinėje buvo pagrobtas J. Obi Mikelio tėvas.

Apie šį įvykį 31-erių futbolininkas sužinojo likus 4 valandoms iki susitikimo su argentiniečiais, Sankt Peterburge vykdamas autobusu į rungtynes.

Šeimos narys J. Obi Mikeliui davė pagrobėjų numerį, kurie futbolininkui pareiškė nužudysiantys jo tėvą, jei apie įvykį sužinos Nigerijos pareigūnai ar futbolo federacijos atstovai.

Futbolininkas paklausė šių instrukcijų ir tuo metu apie įvykį informavo tik pačius artimiausius draugus.

„Kurį laiką svarsčiau, ar verta eiti žaisti, kai mano tėvas yra nusikaltėlių rankose. Galvojau, ar sugebėsiu susikoncentruoti rungtynėms. Nežinojau ką daryti, tačiau nusprendžiau, kad negaliu nuvilti savo šalies žmonių ir išbėgau į aikštę – privalėjau ginti Nigerijos garbę“, – „The Guardian“ cituoja J. Obi Mikelį.

Dramatiška istorija baigėsi laimingai – nors Kinijoje žaidžiančio afrikiečio tėvas pagrobtas išbuvo beveik savaitę, pirmadienį sveikas ir gyvas jis buvo paleistas.

Neoficialiais duomenimis, J. Obi Mikelis pagrobėjams sumokėjo maždaug 24 tūkst. eurų išpirką.

Kitų šaltinių teigimu, futbolininko tėvo vadavimo operacija buvo labai įtempta – įvyko susišaudymas tarp nigeriečių policijos ir nusikaltėlių.

Šiuo metu futbolininko tėvas jau yra su savo šeimos nariais.

Tai jau antras kartas, kai jis yra pagrobiamas – pirmą sykį išpirkos už tėvą iš futbolininko plėšikai reikalavo 2011-aisiais.

„Tai tik įrodo, kokia nesaugi šalis yra Nigerija. Mes saugomės teroro atakų, tačiau faktas, kad ten gyvendamas dėl savo gyvybės nuolat nerimauja kiekvienas pilietis“, – apgailestavo pats J. Obi Mikelis, geriausius savo karjeros metus praleidęs Londono „Chelsea“ komandoje.

Nigerijos rinktinė čempionate 0:2 pralaimėjo Kroatija, 2:0 įveikė Islandiją ir 1:2 pralaimėjo Argentinai. D grupėje ji užėmė trečiąją vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)