Prie rinktinės kandidatų jau prisijungė Jonas Mačiulis ir Donatas Motiejūnas, tačiau medikų apžiūros prireikė komandos kapitonui Mantui Kalniečiui ir Simui Jasaičiui.

- Kam buvo skiriamas didžiausias dėmesys stovykloje Kaune?, - DELFI paklausė komandos stratego Jono Kazlausko.

- Toliau šlifuojame savo puolimo ir gynybos taktikas, idėjas. Pradžioje supažindinome žaidėjus su pagrindiniais deriniais, tai dabar komandai akcentuojame, prie kokios sudėties mes turėtume žaisti derinius. Vyksta sufleravimas, derinimas. Prisiminėme, kas buvo problematiška praėjusį sezoną. Vyksta normalus darbas. Esame patenkinti, kad prisijungė Jonas ir Donatas. Dar ne pilna jėga – jie dar dirba individualiai. Planuojame, kad pirmose rungtynėse tikrai nežais Jonas, Donatas ir Mantas Kalnietis.

Dar nežinau, kaip bus su kai kuriais kitais. Bet po šių rungtynių Jonas su Donatu jau pilnai prisijungs prie mūsų.

- Kokia situacija dėl S. Jasaičio?

- Vakar jis jau sportavo pilna jėga. Tik po vakarykščio krūvio jam ėmė skaudėti riešą, tai dabar daktarai išsivedė patikrinti. Bet kol kas, kiek žinau iš gydytojų, nėra labai didelės problemos.

Mantas pajuto skausmą pėdoje. Žinote, mūsų gydytojai labai kruopštūs. Aišku, mes tuo patenkinti. Jie nori apsidrausti. M. Kalnietis baigė treniruotę ir kartu su S. Jasaičiu bus dar kartą patikrinti, kad nieko rimto nebūtų.

- Treneri, kada planuojate pradėti atsisveikinti su kai kuriais kandidatais?

- Skausmingas šis dalykas, jūs turbūt patys tai žinote. Vyrai tikrai labai gerai dirba, bet be abejo ateis tas momentas, kai reikės tai padaryti. Aš galvoju, kad paskutiniai akcentai bus sudėti prieš mūsų stovyklą Slovėnijoje, iš kur mes tiesiai vyksime Ispaniją. Nežinia, kas gali atsitikti, ko mes labai nenorėtume. Kita vertus, mums nėra kur skubėti.

Matote, kai žaidėjai gauna didelį krūvį, o komandoje yra mažai žaidėjų, sakykime 12, tai žaidžiant penki prieš penkis yra tik vienas keitimas. Todėl žaidėjai gauna didelius krūvius. Nesinorėtų, kad taip būtų.

- Kokie tikslai keliami rungtynėse su Latvija?

- Mes nekalbame, kad tai draugiškos rungtynės ir stengsimės sužaisti kaip galima geriau ir laimėti. Bet man pagrindinis uždavinys – nusistatyti, kas yra kas.

Sakykime, mačiau D. Gailių per treniruotes, bet pilną vaizdą, kaip jis žaidžia per rungtynes, norėčiau geriau pamatyti ir pajusti. Taip pat kai kurie kiti žaidėjai, A. Kavaliauskas ir kiti, su kuriais neteko dirbti.

- Kokia situacija dėl Žygimanto Janavičiaus?

- Viskas Dievo rankose. Kartais būna labai paprasta situacija ir gali stipriai sužaloti. Šiuo atveju pirštas įstrigo tarp maikutės. Ir gana dažnai krepšinyje tai pasitaiko, bet deja taip jau atsitiko.

Lietuvos ir Latvijos krepšininkų rungtynės Šiaulių arenoje prasidės šeštadienį 19.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)