Ūgio persvarą sunaikino toli atšokęs kamuolys?

26 taškus surinkusio gynėjo Kirko Penney vedami svečiai trečiame kėlinyje lietuvius buvo stumtelėję link pirmo pralaimėjimo šios vasaros draugiškose rungtynėse slenksčio.

Kuomet švieslentėje užsižiebė skaičiai 41:54, niekas „Žalgirio“ arenoje nebeabejojo, jog su Naujosios Zelandijos ekipa daugiau juokauti negalima.

Jono Kazlausko į aikštę mestas mobilesnis penketas su Darjušu Lavrinovičiumi ir Pauliumi Jankūnu priešakyje stabilizavo situaciją, o lemiamame ketvirtyje devyni Jono Valančiūno taškai iš eilės ir Jono Mačiulio tolimi metimai leido pagaliau suimti įvykių kontrolę į savo rankas.

Vis dėlto nestandartinis Naujosios Zelandijos komandos žaidimas lietuviams paliko nemažai klausimų, pavyzdžiui, kaip ekipa, kurios vidurio puolėjas Benny Anthony – vos 198 cm ūgio, sugebėjo laimėti kovą po abiejais krepšiais 41:27, o puolime – net 15:6?

„Manau, taip buvo dėl to, jog varžovai labai dažnai atakavo iš toli (Naujosios Zelandijos krepšininkai metė net 29 tritaškius – DELFI). Gindamiesi mes spaudėmės baudos aikštelėje, kad nepaliktume vietos jų prasiveržimams, o kamuolys nuo lanko atšokdavo toli, todėl varžovai jį ir atkovodavo. Ne visada sutiksi tokių komandų. Aišku, truputėlį kalta ir mūsų koncentracijos stoka.

Pradėjome rungtynes ne taip sklandžiai, kaip norėjome. Gal ši ekipa nėra paranki mums, ji neturi aukštaūgių, kurie dažnai „centruoja“, apskritai komanda nežaidžia per vidurį, o stengiasi veržtis arba atakuoti iš toli. Po ilgosios pertraukos padarėme pakeitimų, stojome žaisti mažesniu penketu, pradėjome keistis ginamaisiais po užtvarų, ir taip išsisprendė mūsų problemos gynyboje“, – rungtynes analizavo 11 taškų surinkęs puolėjas J. Mačiulis.

Krepšininkas neabejojo, jog panašių išsišokėlių pasaulio čempionate bus ir daugiau.

„Atvažiuos komandos su dideliais ego, noru įkąsti favoritams. Manau, ne tik mūsų grupėje bus tokių komandų“, – spėjo J. Mačiulis.

Repeticija – naudinga

Netipinį konkurentų žaidimo braižą po mačo akcentavo ir gynėjas Martynas Pocius. Pasak jo, lietuviams prireikė labai daug laiko, kol galiausiai pavyko prisitaikyti prie taikliarankių žaidėjų nestokojančios Naujosios Zelandijos ekipos žaidimo.

Tačiau M. Pocius buvo įsitikinęs, jog pirmą kartą šiemet tokiu Lietuvos rinktinei grėsmingu scenarijumi vykusios rungtynės išeis į naudą.

„Pliusas tas, kad turėjome vytis varžovus, o čempionate tokių situacijų tikrai bus“, – sakė 11 taškų pelnęs krepšininkas.

Jam antrino ir 16 taškų prie pergalės prisidėjęs aukštaūgis Paulius Jankūnas.

„Buvo sunkios rungtynės, priešininkai dominavo po krepšiais, atkovojo daug kamuolių puolime. Tokių dvikovų prieš pasaulio čempionatą reikia kuo daugiau, nes jei visus triuškinsime 20 taškų skirtumu, žmonės gali pagalvoti, kad mes labai geri“, – apibendrino P. Jankūnas.

Kitas kontrolines rungtynes, kurios Jono Kazlausko auklėtiniams bus paskutinės savų žiūrovų akivaizdoje, lietuviai pirmadienį Kaune žais su slovėnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)