Po lygiųjų 1:1 su Anglijos rinktine, prancūzams tai buvo pirmoji pergalė čempionate. Beveik tris valandas trukusiose rungtynėse, kurios dėl audros 58-ioms minutėms buvo nutrauktos, Prancūzijos komanda kontroliavo žaidimo eigą didžiąją laiko dalį. Savo pranašumą nugalėtojai dviem vienas po kito sekusiais įvarčiais įtvirtino antrojo kėlinio pradžioje ir galėjo įmušti dar ne kartą.

Tai pažymėjo ir Prancūzijos rinktinės strategas Laurent’as Blanc’as.

„Sveikinu savo auklėtinius ir Ukrainos rinktinę. Tai buvo geros rungtynės. Abi komandos ieškojo laimės atakose. Mums buvo nelengva, nes varžovus palaikė visas stadionas. Įmušėme du įvarčius, bet galėjome mušti ir daugiau. Kol kas progresuojame“, – santūriai džiaugėsi prancūzų ekipos treneris.

„Kaip toli Prancūzija gali žengti šiame turnyre? Sunku pasakyti. Dabar mūsų laukia kitos rungtynės“, – L. Blanc’ą cituoja „Reuters“.

Ukrainos rinktinės vyriausiasis treneris Olegas Blochinas nepagailėjo nemenkos kritikos dozės savo komandai.

„Jeigu pirmame kėlinyje komandos žaidė apylygiai, tai antrame mes turėjome keletą kontratakų, kurių neišnaudojome, o Prancūzija, priešingai, savo šansus realizavo. Kaip ir sakiau prieš rungtynes, pergalė prieš švedus dar nieko negarantavo. Jeigu mes pagalvojome, kad jau patekome į ketvirtfinalį, tai padarėme klaidą. Po antrojo praleisto įvarčio komanda nustojo žaisti. Tai man labai nepatiko. Dar vakar kalbėjau, kad Prancūzija – viena iš čempionato favoričių“, – auklėtiniams priekaištus žėrė strategas.

„Jau po pirmojo įvarčio viskas ėjo blogyn. Pražiopsojom kontrataką, kai iš po gynėjo kojų mums įmušė įvartį. Antrasis įvartis padėjo tašką“, – apgailestavo Ukrainos komandos vairininkas.

„Prisiimu kaltę dėl pralaimėjimo. Perspėjau vaikinus, kad rungtynės su Švedija dar nieko nereiškė. Bet kai kurie žaidėjai tikrai pagalvojo, kad jie jau ketvirtfinalyje. Pavardžių neminėsiu, nes tai – komandos vidaus reikalas. Bus rimtas pokalbis. Dabar jau visi suprato, kad vyksta ne Ukrainos čempionatas ir reikia žaisti aukštame lygyje trejas rungtynes iš eilės“, – emocingus O. Blochino žodžius cituoja Ukrainos futbolo federacija.

Vis dėlto nė vieniems mačo Donecke dalyviams kova dėl dviejų bilietų į ketvirtfinalį dar nesibaigė. Paskutiniame ture ukrainiečiai kovos su Anglijos vienuolike, o prancūzų lauks akistata su Švedijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)