„Sužinojau daug naujų dalykų apie Angliją ir Prancūziją. Pamačiau abi komandas lėtai vaikštant per aikštę, taip pat išvydau ekipas, kurios gynybai naudoja aštuonis žaidėjus“, – stebėjosi ukrainietis.

„Manau, kad abiejų rinktinių drausmės lygis labai pasikeitė“, – pridūrė jis.

Penktadienį O. Blochino auklėtiniai Donecke sieks žengti dar vieną žingsnį ketvirtfinalio link kovoje su Prancūzijos rinktine. Kitame mače Kijeve kausis anglai ir švedai.

„Nugalėtojais iš anksto jaustis neturėtume. Kol kas laimėjome tik vieną mačą, bet pralaimėjus kitus du visos pastangos būtų paleistos vėjais“, – dėstė Ukrainos rinktinės strategas.

Jo oponentas Laurent’as Blanc’as, paprašytas prisiminti prieš metus tame pačiame Donecko stadione vykusias draugiškas rungtynes, kuriose prancūzai nugalėjo Ukrainos rinktinę 4:1, sakė, kad penktadienio mačas bus kitoks.

„Tiesiog žaisime kitomis aplinkybėmis. Prieš metus rungtynės buvo draugiškos, o dabar žaisime oficialiame turnyre. Galėsiu viso labo priminti savo žaidėjams, kad jie jau buvo nugalėję Ukrainą tame pačiame stadione, vadinasi, gali tai padaryti dar kartą“, – dėstė 46 metų strategas.

Jis taip pat prisiminė laikus, kai dar pats būdamas žaidėjas kovodavo prieš ukrainiečių puolėją Andrejų Ševčenką.

„Prieš jį būdavo sunku gintis, tad žaidimo metu nejausdavau jokio malonumo. Tada A. Ševčenka dar buvo 20-metis, tačiau jis labai protingai judėdavo po aikštę, tad reikėdavo neprarasti dėmesingumo. Jis stebuklingai atsidurdavo reikiamose vietose reikiamu laiku. Teks ir dabar jį gerai prižiūrėti, nepaleisti per toli, kad nenutiktų taip, kai per rungtynes su Anglija, kai nedėmesingai praleidome įvartį“, – L. Blanc’o žodžius cituoja „Sport Express“.

Prancūzijos rinktinės vartininkas Hugo Lloris pažymėjo, kad Ukrainos rinktinė nėra vienas A. Ševčenka.

„Vis dėlto tai nebus rungtynės Prancūzija-Ševčenka. Turime skirti dėmesį ir kitiems žaidėjams“, – sakė prancūzas.

Laurent'as Blanc'as
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)