Per 8 dvikovas iki atkrintamųjų varžybų jis vidutiniškai rinkdavo po 17,3 taško ir atlikdavo 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

Antro Europos čempionato rungtynėse Renaldas Seibutis ir kiti lietuviai įžaidėjui leido pelnyti tik 11 taškų.

Bet ketvirtfinalyje ir pusfinalyje Prancūzijos rinktinės Napoleonas nustojo žvalgytis į komandos draugus ir pradėjo savo asmeninį šou. Į slovėnų ir ispanų krepšį jis sukrovė net 59 taškus, o rezultatyvių perdavimų atliko tik du.

„Vien į statistiką pažiūrėjus matyti, kaip T. Parkeris pakeitė savo žaidimą. Jis tapo agresyvesnis puolime, labiau ieško progų atakuoti pats, o ne kuria jas kitiems. Pastarosios rungtynės parodė, kad įjungęs aukščiausią pavarą jis tampa žaidėju iš kitos planetos. Bus tikrai sunku jį sustabdyti“, – nuogąstavo B. Matkevičius.

Atkrintamosiose varžybose T. Parkeris vienas pelnė 40 proc. komandos taškų. Bet tai nereiškia, jog nereikia saugotis į antrą planą pasitraukusių Boriso Diaw, Nicolas Batumo, Mickaelio Gelabale'io, Alexiso Ajinca ar nuo atsarginių suolo kylančio Nando De Colo.

O kai nugara jau remiasi į sieną, Vincento Collet komanda iš už diržo gali išsitraukti ir slaptų ginklų: mūšyje su ispanais tokiu tapo atsarginis įžaidėjas Antoine'as Diot, kuris rungtyniavo net 30 min. ir pelnė 10 taškų. Pratęsime būtent jo šaltakraujiškai realizuoti 4 baudų metimai palaidojo paskutines varžovų viltis.

„Svarbiausia bus atsilaikyti gynyboje ir sumažinti klaidų skaičių. Negalime sau leisti jų padaryti 19-a kaip ketvirtfinalyje su italais. Turime būti neįsitempę, žaisti be kompleksų“, – akcentus dėliojo B. Matkevičius.

„Kas svarbiausia finale? Taktika, be abejo, svarbu, svarbūs įvairūs jos niuansai, o taip pat – kovingumas, emocijos ir taip toliau. Prancūzai turės dvigubą motyvaciją – jie norės iškovoti auksą ir atkerštyti už pralaimėjimą. Reikia neatsipalaiduoti ir negalvoti, kad vieną kartą juos nugalėję taip pat laimėsime ir darsyk“, – į būsimą mūšio lauką žvelgė vidurio puolėjas Darjušas Lavrinovičius.

Primename, kad Lietuvos ir Prancūzijos rinktinės Europos čempionato finale susigrums sekmadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)