38-ą min. rezultatyviausias turnyro žaidėjas Richarlisonas (5 įvarčiai) nepasinaudojo idealia galimybe pasižymėti nuo 11 m žymos, bet jau po 9 min. brazilai vis dėlto buvo priekyje.

Matheusas Cunha pakovojo dėl kamuolio varžovų baudos aikštelėje ir pasiuntė jį į vartų kampą.

61-ą min. atsakymą pateikė Mikelis Oyarzabalis, po puikaus Carloso Solero perdavimo kaire koja techniškai smūgiavęs ore skriejantį kamuolį.

Veiksmas nusikėlė į pratęsimą, kuriame lemiama buvo 109-a minutė, kai po keitimo pasirodęs puolėjas Malcomas pabėgo į greitą ataką ir vienas prieš vieną įveikė vartininką Unai Simoną.


Brazilijos futbolininkai iškovojo septintą olimpinį medalį istorijoje, bet tik antrą kartą žengė ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio.

Olimpiniu čempionu tapo ir 38-erių krašto gynėjas Dani Alvesas, gražiausius karjeros metus praleidęs „Barcelona“ (Ispanija) ir „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) klubuose, o dabar rungtyniaujantis tėvynės „Sao Paulo“.


Bronzos medaliais pasipuošė Meksikos futbolininkai, rungtynėse dėl trečios vietos 3:1 nuvylę žaidynių šeimininkus japonus.

Primename, kad prieš penkerius metus Rio de Žaneire brazilai finale apgynė namų sienas po baudinių serijos palaužę Vokietiją.

Ispanija sidabru tenkinosi trečią kartą istorijoje, o olimpine čempione vienintelį sykį tapo taip pat savo tvirtovėje – 1992 metais Barselonoje.

Tokijuje rungtyniavusioje komandoje buvo šeši žaidėjai, pirmoje vasaros pusėje kovoję ir dėl Europos čempionato taurės: U. Simonas, Pau Torresas, Ericas Garcia, Dani Olmo, Pedri ir M. Oyarzabalis.

Tuomet jiems taip pat šiek tiek pritrūko iki tikslo: pusfinalyje po baudinių serijos pralaimėta būsimai čempionei Italijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)