Taip pat makedonai jaus kur kas mažesnę atsakomybę, o tai bus bene didžiausias jų pranašumas.

Lietuvos rinktinės aukštaūgiai pastebi, kad kažko išskirtinio Makedonijos ekipos žaidime nėra, tačiau lengvų rungtynių lietuviai nelaukia.

„Tai rimtas varžovas – jei papuolė iki šio etapo, pralaimėjo tik kartą ir tik paskutinėmis sekundėmis, tai rodo, kad tai pajėgi komanda. Šiaip sau čia niekas neateina, lengvų oponentų nesitikime. Makedonai žaidžia drausmingai, o nieko ypatingo nerodo. Bet bus sunku su jais kovoti“, - teigė Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

„Iš tikrųjų tai šio čempionato siurprizas. Nesulaikomai žaidžia Bo McCalebbas. Šiandien buvo peržiūra, nieko ypatingo jie nerodo, tiesiog žaidžia drausmingai, komandiškai. Yra keli lyderiai, kurie lemiamu momentu gali vadovauti komandai“, - sakė Kšyštofas Lavrinovičius.

K. Lavrinovičius trečiadienį aikštėje susitiks su savo klubo draugu B. McCalebbu. Lietuvos aukštaūgis paklaustas kaip jį sustabdyti juokauja, kad tai padaryti yra neįmanoma. Čia pat K. Lavrinovičius rimtai priduria, kad lietuviai ruošis gintis specialiai prieš Makedonijos ekipos lyderį.

„Jį yra labai sunku sustabdyti – jis gali ir įmesti, ir turi galingą prasiveržimą. Bet kažką sukursime ir reikia apsiginti (...). Mes žaidžiame namuose. Bet mūsų žaidėjai ir mes taktiškai pasiruošę geriau. Kovosime ir stengsimės laimėti“, - sako K. Lavrinovičius.

Martynas Pocius pastebi, kad Makedonijos rinktinė rungtyniauja gana maža rotacija ir tai gali tapti lietuvių pranašumu. Tačiau nuvertinti makedonų M. Pocius neketina.

„Galbūt jie neturi didelio vardo kaip krepšinio valstybė, bet į tai tikrai nereikia žiūrėti – savo žaidimu jie įrodė, kad yra labai stipri ir verta būti aštuntuke komanda. Mes to negalime pamiršti. Analizavome jų žaidimą ir jie įveikė labai stiprius varžovus. Makedonai turi labai gerų žaidėjų. Taip, galbūt jie žaidžia maža rotacija, bet tie žaidėjai, kurie žaidžia, tempia komandą ir kiekvieną dieną gali kas nors „iššauti“ ir daug bėdų pridaryti. Taigi mes ruošiamės labai intensyviai ir į šias rungtynes žiūrime atsakingai, nes šios varžybos bus svarbiausios čempionate“, - sako M. Pocius.

Kaip vienas iš didžiausių Lietuvos rinktinės privalumų įvardijamas žaidimas namuose. Tuo pačiu žaidėjai jaučia ir kur kas didesnę atsakomybę. Tuo tarpu daug daugiau pasiekę nei iš jų tikėtasi makedonai jokio spaudimo nejaus.

„Psichologinė atsakomybė buvo viso čempionato metu – ji buvo, yra ir bus. Tai yra normalu. Jau žaidėme Kaune vienerias rungtynes, kurios mums buvo labai neblogos. Atmosfera buvo puiki ir mes galime iš žiūrovų pasikrauti energijos. Tai tarsi „ekstra“ žingsnis. Bet kitą vertus, makedonai žino, kad niekas nesitikėjo, kad jie bus geriausių aštuntuke ir jiems jokio spaudimo nėra.

Be spaudimo yra daug lengviau žaisti. Patys pamenate, mes pernai pasaulio čempionate nejautėme didelio spaudimo. Tuomet nesijaučia psichologinės naštos. Manau, tai makedonams labai padės. Jei jie pralaimės jų niekas nepeiks – jie žais atsipalaidavę ir rodys savo geriausią krepšinį. Mes turime į tai atsižvelgti, bet taip pat turime žaisti savo žaidimą dar geriau, nei iki šiol“, - sako M. Pocius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją