„Sužaidėme neįtikėtinas rungtynes. Pateikėme pavyzdį, kaip parodyti pagarbą ir pasididžiavimą nacionalinės komandos marškinėliais. Dabar kiekvienas privalės gerbti Italiją“, – po susitikimo džiūgavo rinktinės strategas Cesare Prandelli.

Kovoje dėl aukso medalių Italijos ekipos varžove sekmadienį Kijeve bus nugalėtojos titulą ginanti Ispanijos vienuolikė. Abi komandos jau buvo susitikusios čempionato starte, kai pirmose C grupės rungtynėse išsiskyrė taikiai 1:1. Tad intriga finale – garantuota.

Juolab, kad italai nenustoja stebinę. Po šalies futbolą čempionato išvakarėse sudrebinusio korupcijos skandalo rinktinės nariai turnyre deklaravo kuklias ambicijas ir neslėpė, kad jiems svarbiausia gerai pasiruošti 2014-ųjų pasaulio pirmenybėms. Vis dėlto žygis į Europos čempionato finalą turbūt užtildys ir griežčiausius skeptikus.

„Įrodėme, kad esame Ispanijos lygio komanda, tada viskas ir prasidėjo, – čempionato startą prisiminė Claudio Marchisio. – Dabar nebėra kalbų apie baimę. Dabar beliko atiduoti viską finale.“

C. Prandelli pusfinalio išvakarėse tikino, jog pastaruosius dvejus metus komanda mokėsi nebekonstruoti žaidimo nuo gynybos. Panašu, kad pamoką jo auklėtiniai išmoko gerai – jau pirmame kėlinyje italai aktyviai stengėsi atakuoti ir pasiuntė vokiečius į nokdauną, kai du įvarčius pelnė Italijos „sunkus vaikas“ Mario Balotelli.

„Šie įvarčiai buvo tikrai svarbūs. Pirmam puikų perdavimą atliko Antonio Cassano, vėliau viskas buvo lengva. Kai perdavimą atlieka A. Cassano, visada būna lengva. Antram sulaukiau labai gero Riccardo Montolivo perdavimo ir, nors paprastai mušu į kitą kampą, šįkart spyriau į artimesnį“, – įspūdžiais pasidalijo M. Balotelli.

„Kartu su Ispanija esame geriausios turnyro komandos. Ar galime laimėti? Pasakysiu jums sekmadienį“, – gera nuotaika žibėjo 21-erių metų puolėjas, šiame čempionate jau pelnęs 3 įvarčius.

„M.Balotelli yra nuostabus, tačiau ši pergalė buvo visos komandos nuopelnas. M. Balotelli karjera dar tik prasideda. Žaidėme fantastiškas rungtynes prieš labai pajėgią komandą. Padarėme visus įmanomus dalykus, kad apsunkintume varžovų žaidimą“, – tikino C. Prandelli.

Vienas prastesnių rungtynių turnyre sužaidę vokiečiai sunkiai atsigavo po smūgio pirmoje susitikimo dalyje. Nors antrame kėlinyje jų treneris Joachimas Loewas metė naujas puolimo pajėgas, tačiau išsigelbėti Vokietijos komandai nebepavyko. Mesuto Ozilio realizuotas 11 metrų baudinys mačo pabaigoje atgaivino intrigą, bet likusių kelių minučių pratęsimui išplėšti nebepakako.

Italijos rinktinės vokiečiai oficialiose varžybose nenugali jau 17 metų arba – 8 rungtynes iš eilės.

Prieš ketverius metus Europos čempionato finale žaidusiems vokiečiams šįkart varžybas tenka palikti stovint laipteliu žemiau. Nors laimėjus ketverias rungtynes iš penkerių...

„Labai, labai karti nesėkmė, tačiau patys esame dėl jos kalti, nes pridarėme itin keistų klaidų. Antrame kėlinyje išmėginome viską, bet įmušėme jau per vėlai. Italija puikiai sužaidė taktiškai. Mums taip pat pritrūko sėkmės. Turime tokį didelį potencialą, tačiau reikia išmokti jį išnaudoti, kitaip titulų nebus“, – apmaudo neslėpė vokiečių ekipos kapitonas Philippas Lahmas.

„Praleidus du įvarčius pirmame kėlinyje mūsų padėtis tapo gerokai sudėtingesnė. Nepaisant to, komanda tikrai žaidė iš širdies. Galėjome įmušti po pertraukos. Jeigu būtume tai padarę anksčiau, tuomet rungtynės būtų buvusios visai kitokios. Labai sunku žaisti su italais, kai atsilieki dviem įvarčiais. Jie gynėsi visomis pajėgomis“, – apgailestavo J. Loewas.

„Žinoma, mūsų nusivylimui nėra ribų. Tačiau po nesėkmės reikia padaryti reikalingas išvadas. Pažiūrėsime, ką galime pagerinti ateityje“, – žadėjo Vokietijos rinktinės strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)